BEHIND THE SHOP: TUPPERSHOP.NL

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week is het de tijd aan Tuppershop.nl.

Elisabeth (27) woont samen met haar man in Noord-Brabant. Oorspronkelijk komt ze uit Zeeland en soms voelt ze zich nog een echte Zeeuwse 😉. Ze was voordat ze de webshop startte bezig met offline verkopen en verkopen via Marktplaats en Facebook. Maar dit vond ze niet fijn werken. Op 1 juli 2018 heeft ze officieel de digitale deuren van Tuppershop.nl (Tuppershop.nl) geopend.

Waarom ben je Tuppershop.nl gestart?

Ik ben vooral de webshop begonnen omdat je advertentie op marktplaats maar een aantal weken online blijft en ook nog eens helemaal verdwijnt in het vele aanbod, tenzij je er geld in pompt. Nu kan mijn man webshops bouwen, dat doet hij als beroep. En hij zei waarom maak je geen webshop? Ik zet iets voor je op en jij kan er heel makkelijke je Tupperware verkopen. Ik had en heb best veel op voorraad liggen van al de jaren dat ik het doe. Daarnaast ben ik door ziek zijn niet altijd in staat om de deur uit te gaan en op deze manier kan ik toch de producten, waar ik zelf zo een fan van ben, verkopen.

Wat verkoopt Tuppershop.nl?

Ik verkoop Tupperware producten. Producten die nu in de catalogus of in de aanbieding zijn. Maar ook producten die niet makkelijk meer te krijgen zijn, tweede kans producten en ik heb ook sets gemaakt, met een kleine korting, die je niet krijgt als je bij een andere Tupperware medewerker Tupperware koopt. En voor de adventsperiode heb ik ook adventsboxen samengesteld. Om tijdens advent af te tellen naar kerst met Tupperware.

Wat maakt Tuppershop.nl uniek?

Er zijn maar heel weinig “goede” webshops die Tupperware verkopen. Daarnaast heb ik ook sets samengesteld, zoals ik hierboven benoemde, met een kleine korting, die je anders niet zou krijgen. Daarnaast krijg je je Tupperware opgestuurd thuis en hoef je geen kookworkshop of party te houden om Tupperware producten te kopen.

 

Heb je ook nog andere werkzaamheden naast Tuppershop.nl?

Tot voor kort werkte ik ook nog als (salaris)administratie medewerker. Daarnaast pas ik ook nog op mijn neefjes en nichtje.

Nu ben ik alleen huisvrouw en bezig met mijn bedrijf (webshop & blog). Want ik blog ook nog over Tupperware (producten & recepten), lifestyle.

Op welk platform draait Tuppershop.nl?

Op dit moment maak ik gebruik van Opencart die gehost is door mijn vriend op Argweb. Maar ik ben bezig om een webshop te bouwen in WordPress, namelijk Woocommerce.

 

Bereik je veel klanten via Social media?

Ik maak zeker gebruik van social media. Vooral Instagram, Facebook en Pinterest. Zie dat ik via Pinterest wel eens klanten krijg. Via Instagram en Facebook weet ik het niet zo goed. Mijn account op Pinterest en Instagram is @elisabethsfavorieten. Op Facebook is het @tuppershop.nl

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

Het verkopen van de Tupperware producten. Te zien wat mensen willen kopen, wat ze graag kopen. En daarnaast vind ik het leuk om te zien uit welke plaatsen mensen allemaal komen. Zo leer ik ook weer allerlei nieuw plaatsnamen, waar ik nog nooit van gehoord heb of bedacht dat die zouden bestaan.

 

Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

Ik vind het best lastig of mijn webshop wel SEO proof is. Ook het schrijven van goede teksten erbij. Daarnaast ben ik niet helemaal tevreden met hoe de webshop er nu uit ziet en werkt. En ik vind het lastig om dat op te lossen. Ik hoop dit met Woocommerce een heel eind opgelost te hebben

Wat zou je graag nog met Tuppershop.nl willen bereiken?

Ik zou graag mijn teksten willen verbeteren, alle links op de juiste manier hebben gelinkt, mijzelf meer aanwezig op de webshop (met een foto en informatie), links naar mijn social media-accounts, voorwaarden, verzendkosten, verzendtijden en allerlei algemene informatie duidelijk zichtbaar op de site.

Toekomstplannen: wil een grote webshop worden met dagelijks minstens 20 bestellingen. Dat mensen bij me terugkomen en dat ik het zelfs kan uitbreiden met bijvoorbeeld een online programma in welke vorm dan ook.

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten? 

Bedenk van tevoren de basisitems die je op je webshop wilt laten zien. Doe goed onderzoek naar welk platform het fijnst is om te gebruiken en zoek mensen die je kunnen helpen met zaken die je zelf niet kan of lastig vind.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *