fbpx

4 tips om met klachten over je webshop om te gaan

Als webshopeigenaar wil je natuurlijk dat klanten zoveel mogelijk tevreden zijn. Het kan altijd zo zijn dat er minder tevreden klanten tussen zitten en dat je klachten hierover krijgt. Denk bijvoorbeeld aan een langere levertijd dan aangegeven, een kapot item of een pakketje wat niet is aangekomen. Je kunt altijd een fout maken, maar het gaat om de manier hoe je hiermee omgaat. Wanneer je klachten sneller oppakt, zal dit ook een stuk positiever overkomen voor anderen. Maar hoe ga je hier nu precies goed mee om? In dit blogartikel geven wij jou 4 tips, lees snel verder!

Tip 1: Zorg dat mensen contact met je kunnen opnemen

Wanneer mensen een klacht hebben, willen ze zo snel en goed mogelijk contact met je kunnen opnemen. Denk bijvoorbeeld over de status van hun pakketje of een klacht over een kapot product. Zorg ervoor dat mensen via een chat, e-mai of telefoon, contact met je kunnen opnemen. Mensen zijn vaak al geïrriteerd en willen ook niet nog lang op zoek moeten gaan, naar een mogelijkheid om contact met je op te nemen. Zo zie je tegenwoordig ook veel chatbots, die geautomatiseerde antwoorden geven. Ook is het hebben van een FAQ-pagina erg handig, zo wordt hun vraag misschien al beantwoord. Deze informatie kun je ook weer verwerken in je chatbot!

Tip 2: Wacht niet te lang met reageren

Heeft iemand een negatieve review geschreven? Wacht dan niet te lang met reageren! Mensen hechten veel waarde aan reviews, dus je wilt ook geen potentiële klanten mislopen hierdoor. Reageer dus zo snel mogelijk hierop en probeer met een passende oplossing te komen.

Tip 3: Toon begrip en ga niet de discussie aan

Wanneer iemand een klacht indient, kun je het hier ook niet mee eens zijn. Het is belangrijk om professioneel te blijven en niet de discussie aan te gaan met degene. Probeer je klant juist te helpen en zo toch een goede service aan te bieden. Vergeet niet dat potentiële klanten ook vaak naar reviews kijken, dus ook naar de manier hoe jij als webshop hiermee omgaat. Probeer de klacht te veranderen in iets positiefs. Dit zorgt ook weer voor meer vertrouwen in je bedrijf.

Tip 4: Bied een oplossing aan

De laatste tip die ik je wil meegeven: ‘denk altijd in oplossingen!’ Is er een item kapot aangekomen? Laat de klant dan niet hiervoor opdraaien en neem dit dan ook serieus. Zo kan het ook zijn dat je uiteindelijk een nieuw item zal moeten opsturen. Als je wilt dat klanten nog bij je terug komen en positieve feedback verspreiden over je bedrijf, ga hier dan vriendelijk op in.

 

Succes met het toepassen van deze tips!

meer blog berichten

Waarom zet je USPS in op je webshop?

Wat maakt jouw webshop anders dan al die andere webshops? Door het toepassen van een unique selling point kun je ervoor zorgen dat bezoekers ook

Junior Online Marketeer (SEO) (Parttime)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te