fbpx

5 redenen waarom SEO belangrijk is voor je webshop

SEO wordt ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd. Misschien weet je niet waar je moet beginnen of heb je hier nog niet aan gedacht, maar dit is vandaag de dag enorm belangrijk voor je webshop. Je wilt natuurlijk goed vindbaar zijn, wanneer mensen naar jouw producten en/of diensten zoeken. SEO zorgt ervoor dat er meer bezoekers naar je website worden gestuurd via zoekmachines zoals Google, die wel relevant voor je zijn. Maar waarom is dit nog meer belangrijk? Je leest het in dit blogartikel!

SEO versterkt ook andere kanalen

Maak je gebruik van SEA? Dan helpt SEO ook bij het versterken hiervan. Daarnaast zal dit input geven voor je social media kanalen en andersom. Ook wordt je conversie verhoogt, biedt dit toegevoegde waarde voor je e-mails en kan je een remarketing campagne opzetten op basis van de gegevens die je hierdoor verkrijgt. Zo kan je een aparte lijst maken met mensen die op bepaalde pagina’s van je website terecht komen en kan je een campagne inzetten gericht op deze mensen.

SEO kost geen geld

Een andere reden waarom je juist gebruik moet maken van SEO is omdat het geen geld kost als je hier zelf mee aan de slag gaat. Dit is organisch en niet tegen betaling, in tegenstelling tot SEA. Wanneer je dit natuurlijk laat uitbesteden, kost dit wel geld. Maar dit is dan ook een eenmalige investering voor op lange termijn.

Je bent minder afhankelijk van betaalde kanalen

Wanneer je gebruik maakt van betaalde kanalen, zoals Facebook of Google, om te adverteren, kunnen de maandelijkse kosten nog wel eens hoog oplopen. Naast deze betaalde kanalen kun je ook gebruik maken van gratis marketingtools, zoals SEO. Zo zal je ook minder afhankelijk zijn van de andere kanalen als je hier momenteel geen geld voor hebt om in te investeren. Maar vergeet niet dat adverteren natuurlijk ook een belangrijk onderdeel is om je conversie te kunnen verhogen!

SEO is voor lange termijn

Wil je het liever laten uitbesteden? Dan zul je hier wel in moeten investeren. Vergeet niet dat dit een langetermijninvestering is, omdat dit altijd op je website zal blijven staan. Na een lange tijd kan je dit natuurlijk wel updaten, maar integendeel tot een campagne wordt dit niet gepauzeerd of uitgeschakeld.

SEO is voor verschillende dingen in te zetten

SEO is in te zetten voor verschillende doeleinden. Zo kan je SEO inzetten om mensen te overtuigen om iets bij jou te kopen, voor het inzetten van je klantenservice of wanneer je jouw naamsbekendheid of zichtbaarheid wilt vergroten. Je kan bij SEO niet alleen te denken aan teksten voor webpagina’s en productpagina’s, maar je kunt dit ook gebruiken voor je blogs. Dit om zo mensen te inspireren en/of bepaalde tips mee te geven.

 

Ben jij nog op zoek naar iemand die SEO voor jou uit handen kan nemen, voor je webpagina’s? Bekijk dan onze pagina voor meer informatie: https://www.mrsecommerce.nl/jouw-seo-uitbesteden/

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen