fbpx

6 redenen waarom je als startende webshop gebruik moet maken van Stockpilot

Vind je het ook zo lastig om een goed overzicht te bewaren in je gehele bedrijf? Denk aan het beheren van je voorraad, bestellingen en klanten. Bij een eigen onderneming komt veel kijken en misschien heb je dit wel onderschat. Stockpilot kan je hierbij helpen! Maar wat is dit nu precies en hoe kan dit je webshop verder helpen? Je leest het in dit blogartikel!

Wat is Stockpilot?

Voordat we ingaan op de voordelen van Stockpilot, is het handig om te weten wat Stockpilot precies is en waar wij je mee kunnen helpen. Stockpilot is een multi-channel e-commerce softwarebedrijf dat je kan helpen met de groei van je webshop. Zo willen we je bij Stockpilot helpen met het verkopen op meerdere kanalen. Maar wat kun je hier nu allemaal mee? En waarom is dit voordelig voor je webshop? Lees dan snel verder!

Reden 1: Een duidelijk overzicht van je voorraad

Met Stockpilot heb je altijd een actueel en duidelijk beeld van je voorraad. Of je producten nu op bol.com worden aangeboden, of op je eigen webshop, dat is geen probleem!  Zo krijg je een duidelijk overzicht van je in- en uitstroom van al je producten. Daarnaast kun je een bundel aan producten creëren, om deze samen aan te bieden.  Als webshop weet je op deze manier of je te weinig hebt ingekocht en daardoor sales misloopt. Dit worden ook wel kruisverkopen genoemd. Voorkom dit met Stockpilot. Je leest er hier alles over: WooCommerce bol.com koppeling. Ook kun je te veel hebben ingekocht, waardoor je met die extra voorraad blijft zitten. Dat is natuurlijk zonde!

Reden 2: Het managen van alle verkoopkanalen

Naast een duidelijk overzicht van je webshop, kun je met Stockpilot ook afzonderlijke verkoopkanalen makkelijk beheren. Beheer je productlijsten en exporteer productinformatie, zoals de verkoopprijs en commissie. Ook kun je hierdoor gebruik maken van automatische facturatie, na de verwerking van een bestelling. Handig toch?!

Reden 3: Het eenvoudig beheren van alle bestellingen

Hoe handig zou het zijn om alle bestellingen vanaf één plek te ontvangen, te verwerken en te verzenden. Doordat Stockpilot integraties biedt met alle belangrijke verzendpartners kun je binnen enkele klikken verzendlabels aanmaken, om het logistieke proces te stroomlijnen. Daarnaast beheer je hiermee retourneringen in een super handig overzicht. Met behulp van Stockpilot loopt het bestelproces vlekkeloos en worden er automatisch facturen naar de klant gestuurd. Ook heb je hiermee de mogelijkheid om notities te maken voor interne communicatie en om klanten e-mails te sturen.

Met Stockpilot maak je automatisch inkooporders aan. De slimme AI maakt een zorgvuldige voorspelling waardoor er altijd voldoende voorraad zal zijn voor toekomstige verkopen. Laat Stockpilot voortaan het denkwerk doen! Ook alle inkoopcijfers heb je overzichtelijk op één plek.

Reden 4: Je favoriete verzendpartij integreren

Stockpilot biedt een directe integratie met verzendpartijen zoals PostNL, DHL, MyParcel, Sendcloud en Bol.com. Zo maak je binnen enkele klikken een verzendlabel aan. Op deze manier registreer je de bestelling van Stockpilot direct naar het verkoopkanaal, met een automatische gegenereerde track & trace code. De bestellingen kunnen in grote aantallen tegelijk verwerkt en geprint worden in één PDF.

Reden 5: Overzicht in de klantrelaties

De volgende reden waarom dit voordelig is voor je webshop, is dat je een duidelijk overzicht hebt, van al je klantrelaties. Zo kun je zelf klantbestanden aanmaken en krijg je snel en eenvoudig inzicht in het koopgedrag van consumenten. Op deze manier verkrijg je de nodige klantinfo, denk aan email of telefoonnummer, om zo nieuwe producten aan te bieden, coupons te sturen, direct contact op te kunnen nemen of om ondersteuning aan de klant te kunnen bieden.

Reden 6: Inzicht in al je rapporten

Om het nog overzichtelijker voor je webshop te maken, heb je met Stockpilot al je belangrijke data op één plek. Denk aan omzet, inventaris, BTW en je voorraadwaarde. Ook krijg je hiermee inzicht over verkoopdata per verkoopland, categorie en product. Zo weet je altijd waar je aan toe bent met je webshop!

Als we je nu nog niet genoeg hebben overtuigd, dan doen we dat hopelijk nu zeker! Met Stockpilot kun je met een relatief lage drempel, beschikken over zowel een marketplace integrator als een warehouse management software (WMS). Dit betekent dat je een laag maandbedrag betaalt, zonder contract en je hoeft geen percentage van je omzet af te staan.  Zeker wanneer je een startende webshop hebt, is dit heel gunstig! Kijk voor meer informatie op Stockpilot

meer blog berichten

Hoe zet je TikTok in voor je webshop?

Steeds meer bedrijven zetten video in op social media. Logisch ook, want door video in te zetten, krijgen potentiële klanten sneller een band met het