fbpx

Behind the shop: BAKE ME

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week is het de tijd aan BAKE ME

Ik ben Ozana 43, mama van rugbyer Luca, echtgenote van Walter en het baasje van Jacco de gekste boxer. We wonen in Arnhem en zijn een actief gezin. Allemaal (meer dan) full time werkend, schoolgaand en natuurlijk de (top)sportend. Onze zoon speelt rugby op top niveau en daar zijn wij enorm trost op.
Naast hard werken staat ontspannen en leuke dingen doen hoog op mijn lijst. Lekker borrelen met vrienden, naar wedstrijden kijken van mijn zoon, reizen en varen zijn uiteindelijk de dingen waar het om draait.
Ik ben in november 2020 met Bake me. gestart, daarvoor ben ik ongeveer een half jaar bezig geweest met de voorbereiding. Keuze platform, het assortiment, huisstijl… dus werk zat. Mijn webshop heet Bake me www.bakeme.nl

Waarom ben je Bake me gestart?

In mijn “vorige” carrière heb ik de bakmixen voor thuisgebruik ontwikkeld, maar dat was meer een zijtak van mijn “echte” werk. De bakmixen liepen toen al erg goed en er was veel vraag naan. Helaas door het gebrek aan tijd, heb ik het concept nooit goed kunnen uitwerken. Het is bij mij altijd blijven hangen als “daar moet ik nog een keer iets mee doen”. Door de COVID-19 heeft het concept van bakmixen net ander jasje gekregen, namelijk als een cadeau bakmix, prachtig verpakt en die door de brievenbus past.

Wat verkoopt Bake me?

Voornamelijk dus bakmixen, maar ik sluit niet uit dat er in de toekomst ook wat meer non-food zal bijkomen.

Wat maakt Bake me uniek?

Wat mijn webshop uniek maakt is dat je dus de bakmixen voor jezelf kunt bestellen om super snel een bijzondere en lekkere taart te bakken. Maar je kan het ook als cadeau naar iemand sturen die: je mist, liefhebt, jarig of pas getrouwd is. Maar ook als rouwkaart. Dat laatste is ontstaan zonder dat ik daar iets voor gedaan had. Vind ik bijzonder en mooi.

Heb je ook nog andere werkzaamheden naast Bake me?

Naast mijn webshop mag ik nog een passie dagelijks beoefenen, namelijk als privé kok voor een select groep mensen.

Op welk platform draait Bake me?

Ik gebruik Lightspeed.

Bereik je veel klanten via Social media?

Ik gebruik veel SM, namelijk LinkedIn, Instagram en Facebook. Het grootste gedeelte van mijn klanten komen via Social media binnen.

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

Toch nog de klanten. Bijzonder dat je een webshop hebt, maar toch nog steeds veel persoonlijk contact met je klanten, al is het natuurlijk niet fysiek maar via Social Media, email of WhatsApp. Mijn nummer staat overal en mensen schromen niet om hun baksels met mij via appjes te delen of bakvragen te stellen. Vind ik geweldig!

Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

Je probeert natuurlijk om alles zo goed mogelijk te beschrijven in niet al te lange lappen tekst, het moet overzichtelijk blijven. Maar tegelijkertijd móet je veel tekst gebruiken om online gevonden te worden. Verder wil ik natuurlijk dat mensen die naar mijn website kijken ook direct een aankoop doen. Ik zou graag willen weten wat de reden is als ze dat niet doen.

Wat zou je graag nog met Bake me willen bereiken?

Er komen steeds meer bakmixen bij en ben ik dagelijks bezig met proefbakken, recepten ontwikkelen etc. Op een gegeven moment zal het allemaal weer op de schop moeten om een andere soort indeling krijgen.

Verder wil ik me ook richten op bedrijven; wat is nou leuker dan een leuk bakpakket krijgen bij aankoop van een nieuwe keuken, of als blijk van dank door de directie, of “gewoon” als een relatie geschenk. Een markt is er wel, ze moeten mij alleen nog “ontdekken”, of in mijn geval… moet ik er voor zorgen dat ze mijn ontdekken☺

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten?

Kijk goed welk platform je wilt gebruiken.

Daarnaast, misschien nog belangrijker, zorg dat je kennis vergaart, dus schrijf je in voor een cursus… je weet echt niet alles! Het aanbod van die cursussen/trainingen is zo groot dat je door de bomen het bos niet ziet ,dus volg veel gratis webinars, je komt gauw genoeg achter of iemand gebakken lucht verkoopt of ze echt iets te vertellen hebben.

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen