fbpx

Behind the shop: Blingdings & hippeklokjes

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week is het de tijd aan Blingdings & Hippeklokjes

Ik ben Cora van Hattem 46 jaar en woonachtig in de mooie Betuwe. Ik ben te omschrijven als een type mens wat slecht stil kan zitten. Ik ben iemand die niet gaat zitten met ene boek of avonden voor de tv, het past niet echt bij mij. Ik kan wel enorm genieten van de dingen waarbij ik steeds weer nieuwe uitdagingen zie. Ik heb er twee webshops ; https://blingdings.nl en https://hippeklokjes.nl
In de naam komt al een beetje terug wat je kunt verwachten in de webshops.Blingdings.nl in 2015 en hippeklokjes.nl in 2020, nadat ik bedacht had dat ik verkopen altijd wel heel leuk heb gevonden. Ik heb dan ook. Eerder een fysieke winkel gehad maar was na een val genoodzaakt me om te scholen. Ik volgde verschillende opleidingen op financieel administratief gebied en vond meteen ene baan, heb me verder ontwikkeld en werk naast mijn webshop als manager dienstverlening op kantoor. (nu natuurlijk in deze tijd vanuit huis)

Waarom ben je Blingdings & Hippeklokjes gestart?

Ik ben dol op verkopen, mensen gelukkig maken, daarom worden bestellingen altijd ingepakt als cadeautje, ook al is de bestelling voor jezelf. Hoe leuk is het om jezelf iets cadeau te doen. Ik heb een fysieke winkel gehad maar door een val ging het staande beroep niet langer, ik ben omgeschoold naar een kantoorbaan en heb daar mooie stappen gemaakt. Stiekem bleef het verkopen kriebelen en ben ik Blingdings.nl gestart. Ik kan mijn energie lekker kwijt, inkopen, verkopen, foto’s maken etc.

Wat verkoopt Blingdings & Hippeklokjes ?

Blingdings.nl : sieraden met merken als Biba, Viva Jewellery, een eigen lijn zilveren (kinder)sieraden, tassen en modeaccessoires als sjaals. Alles steeds gebaseerd op de laatste trends en kleuren. Wel altijd met als uitgangspunt dat het betaalbaar moet zijn.

Hippeklokjes.nl: betaalbare horloges voor het hele gezin. Eerder stonden de horloges in de webshop van Blingdings. Ik vond het leuk om juist hier meer aandacht aan te geven, nadat er regelmatig vraag was naar speciale kleuren of uitvoeringen.

Wat maakt Blingdings & Hippeklokjes uniek?

Altijd de laatste trends, gratis ingepakt als cadeau en gratis verzending bij Blingdings.nl binnen Nederland.

Voor Hippelklokjes, gratis ingepakt als cadeau, lage verzendkosten maar vooral het assortiment, de laatste trends tegen scherpe prijzen.

Heb je ook nog andere werkzaamheden naast Blingdings & Hippeklokjes ?

Ja, ik heb een kantoorbaan als Manager dienstverlening, juist omdat ik het ook leuk vind om mensen om me heen te hebben, samen te werken met collega’s brengt dagelijks weer wat anders. Als is het in deze COVID tijd net weer even anders, veel digitaal overleg en weinig op kantoor. Ik noem dan nu ook mijn man mijn overdag “collega” samen wat drinken en lunchen….

 

Op welk platform draait Blingdings & Hippeklokjes ?

SYSplatform, wat werkt o.b.v. WordPress – Woocommerce, eerder had ik een ander platform maar dat was beperkt in de mogelijkheden. Toen zocht ik iets waar iemand anders zich zorgen maakt om de techniek en de update.

Bereik je veel klanten via Social media?

Ja, zeker ik gebruik Facebook, Instagram en Pintrest, je vind me onder de naam Blingdings en /of hippeklokjes

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

Je kunt alles zelf doen, opbouwen van de webshop, inkopen, verkopen, foto’s maken. Je ziet eerdere klanten terugkomen, toch een teken dat het goed is geweest.

Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

Klanten werven, socialmedia posts verzinnen en uitwerken,
ik zou veel vaker blogs willen schrijven, maar dat is nog wel een dingetje, gezien ik meer van de cijfers ben.

Wat zou je graag nog met Blingdings & Hippeklokjes willen bereiken?

Meer omzet zodat ik er ook echt meer uit kan halen qua inkomen en misschien in de toekomst een andere verhouding aan kan brengen tussen werken aan mijn webshop en mijn kantoorbaan.

 

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten?

Denk er niet te licht over, er komt heel wat bij kijken en kies voor producten van kwaliteit vooral niet zoals je vaak ziet de producten van Aliexpress. Je kunt daar immers de kwaliteit en dus de service niet garanderen.

meer blog berichten

Hoe zet je TikTok in voor je webshop?

Steeds meer bedrijven zetten video in op social media. Logisch ook, want door video in te zetten, krijgen potentiële klanten sneller een band met het