fbpx

Behind the shop: Gerse Sokken

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week is het de tijd aan Gerse Sokken

Mijn naam is Yolanda Bal en ik ben 32 jaar. Ik ben operatieassistente in Rotterdam en woon in Oud-Beijerland. Ik ben in september 2020 met de webshop en ben hier de afgelopen maanden naast mijn werk dagelijkse bezig om het een succes te maken. De webshop heet Gerse Sokken en de url is: https://gersesokken.nl/

Waarom ben je Gerse Sokken gestart?

Al zo lang ik mij kan herinneren draag ik al gekke sokken.
Vroeger werd ik er een beetje gek op aangekeken, maar tegenwoordig is het helemaal Hip! Zeker in het ziekenhuis zijn de sokken een manier om je te onderscheiden en je persoonlijkheid te laten zien. Maar ook buiten het ziekenhuis is het gewoon leuk om Gerse Sokken te dragen, het geeft een goed gevoel! Ik hou zelf heel erg van kleurrijke sokken en door deze sokken te delen met de rest van de wereld hoop ik ook andere mensen te laten lachen!

Wat verkoopt Gerse Sokken?

Gerse Sokken zijn opvallende en bontgekleurde sokken in verschillende thema’s en heel veel vrolijke kleuren.

 

Wat maakt Gerse Sokken uniek?

Mijn webshop bestaat uit een bontgekleurde collectie sokken, waardoor iedereen zijn eigen Gerse Sokken kan vinden. Voor verschillende gelegenheden en feestdagen. De klantenservice is heel belangrijk en hier doe ik graag een stap extra. Ik bezorg bijvoorbeeld de sokken gratis in verschillende ziekenhuizen.

Heb je ook nog andere werkzaamheden naast Gerse Sokken?

Ik ben operatieassistente in het Maasstad Ziekenhuis en werk hier fulltime.

Op welk platform draait Gerse Sokken?

Ik gebruik WordPress en heb een Woocommerce account. Dit bevalt erg goed en ook de online ondersteuning is heel fijn voor als je iets wilt aanpassen of verbeteren.

Bereik je veel klanten via Social media?

Social media is erg belangrijk voor mijn webshop, ongeveer 75% van de klanten komt via social media. Ik doe regelmatig acties en post elke dag berichten om zichtbaar te zijn en om de nieuwe modellen Gerse Sokken te delen. Hiervoor gebruik ik Instagram (instagram.com/gersesokken) en ik heb ook een Facebookpagina (Facebook.com/gersesokken).

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

Het kunnen delen van mijn passie met andere mensen en hun ook een goed gevoel hierbij te geven.

Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

De SEO van Google is een uitdaging. Ik ben al een tijdje bezig om hier verbetering in aan te brengen en volg ook een online training hiervoor. De tips van mede ondernemers neem ik ook altijd mee en bekijk ik of dit mijn webshop zou kunnen helpen met het behalen van meer zichtbaarheid op internet.

Wat zou je graag nog met Gerse Sokken willen bereiken?

Ik wil in de toekomst een collectie medische sokken toevoegen, hier ben ik nu mee bezig om dit op te zetten. Het zou ook heel leuk zijn om nog meer samenwerkingen met andere ondernemers aan te gaan en daarbij ons netwerk te vergroten.

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten?

Doe onderzoek naar je product en je beoogde doelgroep voordat je begint met je webshop. Hierdoor weet je gelijk waar je je doelgroep vind en of dit de juiste is. Hiernaast kun je daar ook van leren hoe je bijvoorbeeld de webshop het beste kunt indelen.

Als je je webshop zelf gaat bouwen lees je dan ook in over de verschillende platforms die er zijn. Hiermee voorkom je dat je later nog over moet stappen en eventueel extra kosten moet maken.

En ga ervoor! Het is super leuk om te doen!

 

meer blog berichten

Hoe zet je TikTok in voor je webshop?

Steeds meer bedrijven zetten video in op social media. Logisch ook, want door video in te zetten, krijgen potentiële klanten sneller een band met het