fbpx

BEHIND THE SHOP: HANDMADE BY SJIEK!

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Vandaag is het de eer aan Handmade by Sjiek!!

Marij (33) is de eigenaar van Handmade by Sjiek! (www.handmadebysjiek.nl) die gestart is op 1 januari 2016.

Waarom ben je Handmade by Sjiek! gestart?

Ik had een bepaald beeld bij armbanden die ik graag wilde hebben, maar ik kon ze nergens vinden. Creatief ben ik altijd al geweest, en daar was een nieuwe uitdaging geboren.

Wat verkoopt Handmade by Sjiek!?
Mijn slogan is: Sieraden en accessoires; stoer, lief, sjiek & uniek.
Dit verklapt al een beetje wat er te vinden is, maar het dekt natuurlijk niet de hele lading. Ik ben ooit begonnen met het maken van alleen armbanden, maar dit liep zo ontzettend goed dat ik een website ben begonnen. Vanuit daar is mijn assortiment mogen groeien. Naar nog meer armbanden en daarlangs ook stainless steel sieraden en zelfs een ruim assortiment tassen en portemonnees van de bekende merken zaza’z, zebra en bag2bag.

Wat maakt Handmade by Sjiek! Uniek?
Uiteraard het aanbod van unieke handmade sieraden en de accessoires. Ik heb sieraden voor het hele gezin, voor de dames heren en de kids.
De passie die ik erin leg is voor klanten ook voelbaar. Verder ook het persoonlijke contact met de klant. Ik wil de klant graag helpen en mee denken. Zo is het ook mogelijk om een eigen armband samen te stellen. Stel je hebt een feestje, en je zoekt nog een bijpassende armband, dan komen we samen tot een mooi eindresultaat.
Daarnaast is de collectie die ik heb lekker basic, maar wel sjiek. Het is makkelijk draagbaar en te combineren met elkaar, maar zeker ook met je outfit.

Daarlangs bied ik workshops en kinderfeestjes aan. Deze blijven ook allemaal een feestje om te geven.

Heb je ook nog andere werkzaamheden naast Handmade by Sjiek!?

Naast mijn webshop werk ik ook nog parttime in de kinderopvang en buitenschoolse opvang. Hierin ben ik nu al 12 jaar werkzaam. Ik vind de combinatie heerlijk, en het is echt heel fijn te combineren.

Op welk platform draait Handmade by Sjiek!?
Ik gebruik mijnwebwinkel.

Maak je gebruik van Social media, zo ja welke? En ontvang je via
deze kanalen veel klanten?

Ik maak dagelijks gebruik van Facebook, instagram. Deze kanalen lopen goed en vanuit hier krijg ik ook klanten. Pinterest zit momenteel in een opstart fase.

 

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

Het creatief bezig zijn, daar is het mee begonnen en daar geniet ik nog steeds van. Mooie en unieke dingen kunnen én mogen ontwerpen, en daarnaast ook het contact dat ik heb opgebouwd met alle lieve klanten, maar ook met medeondernemers. Leuk! Genieten doe ik nog elke dag.

 

Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

In het begin zag ik ontzettend op tegen de boekhouding.. Maar door een lieve vriendin, die me wegwijs heeft gemaakt hierin lukt het me inmiddels zelf. Het zal nooit mijn favoriete onderdeel worden, maar het hoort erbij. Op die manier ben ik zelf ook heel bewust bezig met de cijfers, en dat is wel de positieve kant ervan. En daarnaast zou ik het liefst 48uur in een dag hebben. Er spoken constant zoveel leuke dingen door mijn hoofd waar ik mee aan de slag wil, maar helaas is dat niet het geval, dus daarom is planmatig werken ook wel erg belangrijk.

 

Wat zou je graag nog met Handmade by Sjiek! willen bereiken?

Ik hoop dat ik mensen nog heel lang mag laten genieten van mijn sieraden, en dat ik deze nog lang voor ze mag blijven maken. En daarnaast van alle accessoires. Komend jaar ga ik starten met een opleiding leerbewerking, hier ga ik aan de slag met het maken van leren tassen. Ik heb er onwijs veel zin in!

 

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten?

Heb je een droom? Ga ervoor! Zoals pipi langkous zegt “ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan”.

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen