fbpx

Behind the shop: Hiphardlopen en running mood

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week is het de tijd aan Hiphardlopen en running mood

Ik ben Marie-José Speelman, 56 jaar oud en werkzaam al roostermaker voor de gynaecologen maatschap in het Martini Ziekenhuis Groningen.
Samen met mijn partner Koos run ik met veel plezier een tweetal webshops, beide gericht op hardloop- en sportkleding. Met Running Mood zijn wij gestart in 2018 eerst alleen voor vrouwen en sinds 2020 ook voor mannen.
Hiphardlopen hebben we in augustus 2019 overgenomen. In 2017 zijn we ook bezig geweest met het overnemen van Hiphardlopen. Toen hebben we hier i.v.m. de vraagprijs van afgezien en zijn we gestart met Running Mood.

Mijn shops heten Hiphardlopen en Running Mood
https://www.hiphardlopen.nl
Hiphardlopen is een webshop met sportkleding, uitsluitend gericht op vrouwen
https://www.runningmood.nl
Running Mood is een webshop met sportkleding voor mannen en vrouwen, betaalbaar en toch een goede kwaliteit

Waarom ben je Hiphardlopen en Running Mood gestart?

Zelf loop ik erg graag en veel hard. In het begin in een saaie zwarte lange tights en een saai hardloopshirt. Ondertussen was ik vaak op zoek naar leuke, vrouwelijke hardloopkleding maar vond deze veelal in Amerika of nog verder van huis. Niet erg praktisch. Toen kwam de vraag van Hiphardlopen of iemand hun shop wilde overnemen. Hiermee was het idee voor een eigen shop met hardloopkleding geboren.

Wat verkoopt Hiphardlopen en Running Mood?

Op de shop van Hiphardlopen verkopen we Hardloopkleding en -accessoires voor vrouwen, hardlooprokjes en sportjurkjes. Hierbij hebben we duurzaamheid hoog in ons vaandel staan. Onze collectie is deels gemaakt van gerecycled materiaal. We importeren een groot aantal producten vanuit Amerika en Polen. Verder kijken we vooral naar kleur en vrouwelijke pasvorm. Tijdens het hardlopen en sporten is het belangrijk dat je je geen zorgen hoeft te maken over je kleding, dat alles goed zit en vooral niet doorschijnt. Tijdens het sporten moet je focus bij je sport liggen en niet bij je kleding.

In Running Mood verkopen wel hardloopkleding voor mannen en vrouwen. Hierbij ligt de focus op kwaliteit, looks, functionaliteit maar ook op de prijs. Niet iedereen heeft een grote beurs maar ook met een kleinere beurs moet goede sportkleding te verkrijgen zijn, echter wel met een goede kwaliteit. Wat wij hier belangrijk vinden is dat er geen kinderhandjes aan de kleding gewerkt hebben en dat er geen sprake is van uitbuiting van personeel. 

Wij hebben dan ook veel sportkleding van Röhnisch (veel duurzaamheid en zij steunen projecten in India), Polka Sport (duurzame productie en de kleding is gemaakt in Polen). Verder hebben we sportkleding van Rogelli, Craft, NuuMuu (sportjurkjes), La Rocha, Running Skirts, accessoires van BUFF, Goodr, Sparkly Soul en nog veel meer.

Wat maakt Hiphardlopen en Running Mood uniek?

Hiphardlopen biedt in Nederland, maar ook hier buiten, het grootste assortiment hardlooprokjes en sportjurkjes. Onze service is erg klantgericht, we doen net een stap meer om het elke klant naar de zin te maken. Is een maat niet meer op voorraad dan proberen we deze alsnog te bemachtigen, we zijn 24/7 bereikbaar (per mail, whatsapp en messenger) en reageren altijd snel. 
Running Mood is biedt een gevarieerd aanbod, omdat we ook Hiphardlopen in ons bezit hebben kunnen we zo nu en dan artikelen aanbieden die andere hardloopshops niet hebben. Ook hier hebben we natuurlijk een hoog service level.

Heb je ook nog andere werkzaamheden naast Hiphardlopen en Running Mood?

Zelf werk ik 24 uur (op papier) als roostermaker in het Martini Ziekenhuis. Een baan die nogal wat stress oplevert. Na een dag werken vind ik het heerlijk om met onze shops bezig te gaan, mooie pakketjes te maken met blije klanten als gevolg.

Koos heeft een Administratie en Advies kantoor waar hij zijn handen vol aan heeft. Heel praktisch dat hij de administratie van onze shops voor zijn rekening neemt.

Op welk platform draait Hiphardlopen en Running Mood?

Wij hebben in eerste instantie Running Mood opgestart in Shoppagina, maar liepen al snel aan tegen de beperking in mogelijkheden van dit platform. Hiphardlopen liep tijdens de overname al via Lightspeed, hierdoor konden we mooi uitzoeken of dit platform mogelijk beter bij ons zou passen. In september 2020 hebben we er voor gekozen om ook Running Mood over te plaatsen naar Lightspeed. Voordeel hiervan is dat we de voorraad, die deels overlapt, kunnen koppelen. Dit scheelt veel fouten in de voorraad en teleurgestelde klanten. 
Wij vinden het werken met Lightspeed erg prettig.

Bereik je veel klanten via Social media?

Wij gebruiken voor beide shops Facebook, Instagram, YouTube en voor Hiphardlopen zijn we voorzichtig stappen aan het zetten op Pinterest.

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

Het allerleukst vind ik persoonlijk om van elke bestelling een beetje een cadeautje te maken, handgeschreven kaartje erbij en zo nu en dan een kleine attentie. En inkopen, nieuwe collecties bekijken, jammer dat er altijd nog keuzes gemaakt moeten worden. Er is zoveel moois om op de webshops te plaatsen.

Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

SEO, content en het elke keer weer zoeken naar onderwerpen voor posts op Facebook en Instagram vind ik een uitdaging. Aan de andere kant, soms gaat het ook heel lekker en bijna vanzelf.

Wat zou je graag nog met Hiphardlopen en Running Mood willen bereiken?

Momenteel ben ik bezig met het verbeteren van de SEO, eigenlijk is dat een wekelijks proces waar je nooit klaar mee bent. Veel lezen en uitproberen is voor mij een leuke avondbezigheid. 

Onze plannen voor de toekomst zijn nog meer voorraad aan leggen waardoor de klanten langer, meer keus hebben en verder te groeien. Stoppen met werken voor mijn baas is een stip op de horizon.

 

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten?

Lees alles wat los en vast zit over wat er zoal komt kijken bij een webshop. Zaken als het schrijven van content gaat makkelijker als je interesse bij het onderwerp ligt.

meer blog berichten

Hoe zet je TikTok in voor je webshop?

Steeds meer bedrijven zetten video in op social media. Logisch ook, want door video in te zetten, krijgen potentiële klanten sneller een band met het