fbpx

BEHIND THE SHOP: IAMMOZI

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week is het de beurt aan IAMmozi.

Monique, ook wel bekend als Mozi, (45) is sinds februari 2018 de trotse eigenaar van de webshop IAMmozi (www.iammozi.com). Met haar producten heeft ze een mooie missie.

 

Waarom ben je IAMmozi gestart?

Het is mijn droom om mensen over de hele wereld met elkaar te verbinden. Ik geloof dat we allemaal met elkaar verbonden zijn. In de volksmond zeggen we weleens; dat je via zes of zeven andere mensen iedereen op de wereld zou kennen. Misschien is er meer voor nodig dan dat, maar toch. Wanneer ik met mijn welzijn een positieve invloed kan hebben op alle mensen die ik op mijn weg tegenkom. Dan kan het niet anders dan dat we elkaar verder helpen. ‘WE ARE BECAUSE I AM’

Zo wist ik opeens wat ik wilde doen. Dat is ontwerpen. Het hele proces van idee tot eindproduct. Halverwege 2016 ben ik daarmee gestart en een jaar later was mijn eerste collectie een realiteit. Het hele proces heeft me veel gebracht en ik heb gaande weg veel nieuwe, kostbare relaties opgedaan.

Wat verkoopt IAMmozi?
IAMmozi verkoopt t-shirts met een verhaal.

Het verhaal gaat als volgt; ik ontwerp t-shirts, voor het hele gezin, in samenwerking met Fair&co. Mijn pijlers zijn hierbij kwaliteit, pasvorm en duurzaamheid. Ze worden geproduceerd in India, door een partij die zich volledig inzet voor zijn personeel. Zij werken onder goede omstandigheden en met organische materialen.

Voor jou is dit t-shirt een zogenaamde ‘no-brainer’. Jij wilt je niet langer afvragen wie de prijs van jouw kleding betaald, maar kiezen voor jezelf. Jij kent jouw waarde en draagt kwaliteit tegen een eerlijke prijs. Hiervoor bezorgt IAMmozi jou een mooi cadeau. Samen geven we dit gevoel door aan een kansarm kind in Malawi.

Make an impact, share the gift of giving.

Wat maakt IAMmozi uniek?

Het hele concept. Met IAMmozi trek je letterlijk een goed gevoel aan. Wie jij bent. Waar jij voor staat. Vertrouw hierop en geef dit door.

Heb je ook nog andere werkzaamheden naast IAMmozi?

Naast de zorg voor mijn gezin ben ik sinds 1 januari 2019 fulltime bezig met mijn missie. Dat is een enorm leerproces. Vallen, opstaan en successen vieren. Een mooi proces.

Op welk platform draait je webshop?

Een combinatie van WordPress en Woocommerce.

Maak je gebruik van Social media?

Ja, ik maak gebruik van Instagram, Facebook, LinkedIn en Pinterest.

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

Dat je altijd open bent en dus op onverwachte momenten verrast (kunt) word(en) met een bestelling. Daarnaast is het een spiegel van mijzelf en word regelmatig geconfronteerd met mijn eigen gedachten en overtuigingen. Daarmee bedoel ik dat ik vaker door jullie ogen mag kijken.

Welk onderdeel van jouw webshop vind je moeilijk of is een uitdaging?

Het interpreteren van statistieken en hierop aanpassingen doorvoeren.

Wat zijn je toekomst plannen voor je webshop?

Ik wil mijn collectie blijven aanvullen met nieuwe ontwerpen. En het gebruikersgemak blijven optimaliseren. En ik denk erover een abonnementsvorm aan te gaan bieden.

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten?

Zorg dat je goed voorbereid bent. Weet welk verhaal je wilt vertellen, hoe het eruit moet komen te zien en hoe hij voor jou moet werken.

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen