fbpx

Behind the shop: IPS Leerlab

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week is het de tijd aan IPS Leerlab

Ik ben Irena ik ben 43 jaar en ben getrouwd en heb twee kinderen. Mijn bedrijf heb ik nu 6 jaar, maar mijn webshop viert in februari haar eerste verjaardag. www.ipsleerlab.nl Ips staat voor mijn initialen Irena Petrovic Stankovic en Leerlab voor een laboratorium waar alles met leer wordt ontwikkeld, van tas tot sleutelhanger.

Waarom ben je IPS Leerlab gestart?

Ik heb eigenlijk altijd schoenmaker willen worden, echter is het leven anders gegaan en heb ik twee andere studies gedaan. In de periode dat mijn moeder heel erg ziek, drukte zij mij op het hart mijn hart te volgen en iets te doen waar ik gelukkig van word. Na haar overlijden heb ik haar leren bank in stroken gesneden en ben de opleiding tot tassen maker gaan volgen. Alles wat ik verdiende herinvesteerde ik, nu 6 jaar later heb ik een mooi atelier waar ik workshops geef en heel veel mooie leren tassen en accessoires maak. Hier moest natuurlijk wel een webshop voor komen ook omdat je dan een veel breder publiek kan aantrekken.

Wat verkoopt IPS Leerlab?

Gepersonaliseerde sleutelhangers, mooie leren onderzetters, tassen, toilettassen, keycords en nog veel meer.

Wat maakt IPS Leerlab uniek?

Dat alles door mij handgemaakt is, mijn eigen ontwerpen met mijn eigen touch. Ik denk dat ook niemand workshop tassen maken geeft op de manier dat ik dat doe, daarnaast vertel ik altijd iets over de mensen die bij mij zijn geweest. Mijn persoonlijke benadering vind ik erg belangrijk. Ik vergeet vaak een naam, maar zal niet vergeten dat je bijna moet bevallen, dat er iemand in je familie er niet meer is, dat je net getrouwd bent. Ik houd met enorm veel klanten contact..

Heb je ook nog andere werkzaamheden naast IPS Leerlab?

Nee het leerlab is echt mijn werk. Ik geef op de vrijdag en zaterdag workshop tassen maken en maandag, dinsdag en donderdag maak ik de bestellingen die via de webshop binnenkomen. Daarnaast maak ik voor veel bedrijven/winkels gepersonaliseerde kadootjes. Denk aan sleutelhangers met Vlieland erop of een bedrijfsnaam.

Op welk platform draait IPS Leerlab?

Mijn webshop heb ik via ccv shop.

Bereik je veel klanten via Social media?

Ik gebruik facebook en instagram. Aankomend jaar staat pinterest ook op het lijstje om dat geheel ook up en running te krijgen.

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

Dat mensen in hun eigen omgeving kunnen neuzen in mijn winkeltje. Hoe heerlijk is dat!!

Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

Ooh foto’s maken. Dat vind ik erg moeilijk. Daarbij is kleur heel moeilijk op de foto te zien.

Wat zou je graag nog met IPS Leerlab willen bereiken?

Ik ben nu bezig al mijn producten er rustig aan in te zetten. Omdat ik ook veel one of a kind producten maak komen deze dus niet in de webshop, maar je wilt wel een beeld creeren. Dus daar nu druk mee bezig.

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten?

Ik zou wel adviseren vooral in het begin om een platform zoals ccv of shopify te gebruiken. Goedkoop en makkelijk in gebruik. Mocht je meer opties willen hebben dan kun je later altijd nog een eigen webshop bouwen.

meer blog berichten

Waarom zet je USPS in op je webshop?

Wat maakt jouw webshop anders dan al die andere webshops? Door het toepassen van een unique selling point kun je ervoor zorgen dat bezoekers ook

Junior Online Marketeer (SEO) (Parttime)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te