fbpx

Behind the shop: Juliette Gariano

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week is het de tijd aan Juliette Gariano

Ik ben Juliette Gariano en ben 37 jaar. In mei 2020 ben ik begonnen mijn kunstwerken in de webshop te zetten. Mijn webshop heet Juliette Gariano en hier verkoop ik mijn kunstwerken – https://www.juliettegariano.com/

Waarom ben je Juliette Gariano gestart?

Ik ben altijd al creatief geweest en sinds oktober 2019 ben ik weer begonnen met schilderen. Dat vond ik zo heerlijk dat ik heb besloten mijn werken in de webshop te zetten. Ik vind het creatieve aspect natuurlijk super, maar ook andere aspecten zoals het stukje marketing eromheen.

Wat verkoopt Juliette Gariano?

In mijn webshop verkoop ik mijn kunstwerken: mijn schilderijen en posters. De schilderijen verkoop ik ingelijst in een mooi houten frame. Nu ben ik bezig met mijn nieuwe collectie die hopelijk eind januari in de webshop te vinden is. En met de kerst heb ik kerstballen en gouden kerstboompjes beschildert. Dus die waren in november en december ook nog in de webshop te vinden als speciale kerst collectie.

Wat maakt Juliette Gariano uniek?

Al mijn werken zijn uniek, er is er overal is er maar 1 van. Ik werk echt vanuit mijn passie voor schilderen en mijn passie voor Italië. Bij de collectie die ik nu aan het maken ben, zijn namelijk Italiaanse woorden in verwerkt.

Heb je ook nog andere werkzaamheden naast Juliette Gariano?

Ja die heb ik ook. Mijn parttime baan is bij mijn vader en werk hier ook samen met mijn zus. Wij verzorgen de marketing en doen de communicatie voor Maltha studiecoaching en daarnaast verhuur ik 4 appartementen ook met mijn zus in Zuid Frankrijk. Dus heel veelzijdig allemaal en stuk voor stuk super om te doen. In de avond en weekenden ben ik heerlijk aan het schilderen en creatief bezig. Voor mij is dit de perfecte combinatie!

SONY DSC

Op welk platform draait Juliette Gariano?

Ik gebruik Woocommerce voor mijn webshop.

Bereik je veel klanten via Social media?

Ja zeker. Ik zit veel op Instagram en Facebook. LinkedIn gebruik ik eigenlijk wat minder, omdat mijn doelgroep zich eigenlijk bevind op Instagram. YouTube wil ik dit jaar gaan gebruiken, omdat ik hier schildertechnieken bijvoorbeeld erop wil zetten. Maar eigenlijk iedereen die interesse heeft in mijn kunst komt van Instagram. Ik probeer mijn Instagram volgers ook echt mee te nemen in het creatieve proces en ook over hoe mijn collecties tot stand zijn gekomen. Dus ik vind Instagram echt super!

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

Ik vind vooral het contact met mijn volgers en klanten het leukst. Ook krijg ik steeds vaker via mijn Instagram account een vraag over een schilderij en of deze in hun huis gaat passen. Dan sturen ze mij een interieur foto en kan ik met hun meedenken. Dat is natuurlijk super tof en is een leuke interactie dan alleen likes op Instagram.

Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik zelf vrij a-technisch ben. Gelukkig heb ik Linda van @coffeeand.code waar ik sinds juli mee samen werk en zij heeft de punten op de i gezet van mijn webshop en doet nu maandelijks mijn website beheer en heeft ook mijn webshop gefinetuned. Alleen had ik dit niet kunnen doen. De samenwerking met haar is fantastisch: ik geef mijn creatieve ideeën door en Linda komt weer met haar ideeën. Een goede samenwerking is voor mij heel waardevol. Dus ook al ben je niet technisch, als je maar een goede samenwerking hebt, dan kan je zeker ook een webshop beheren!

Wat zou je graag nog met Juliette Gariano willen bereiken?

De webshop ziet er eigenlijk goed uit. Mijn nieuwe collectie komt eraan en samen met Linda richten we hier een nieuwe pagina voor op en komt ook deze in de webshop. Dus de webshop heeft misschien nog kleine aanpassingen nodig, maar is eigenlijk wel naar wens nu. Ik ben vooral bezig met de rest van de website. Er staat nu een blog sinds vorige week erop en wil straks ook nog een item “kunst aan huis” erop waarbij ik met een aantal schilderijen bij je thuiskom. Ik merk (en ervaar dit zelf ook) dat een schilderij uitzoeken best wel moeilijk is en al helemaal vanaf een plaatje van internet. Dus ik wil graag 5 a 6 schilderijen meenemen zodat ze deze in hun huis kunnen zien en kan ik ze ook nog advies geven. Geheel vrijblijvend, want kunst blijft heel persoonlijk.

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten?

Heb jij een product waar jij helemaal achter staat? Ga er dan voor! En ben je niet technisch….Dat maakt helemaal niks uit. Zoek mensen om je heen die goed advies kunnen geven en mensen met expertise. Met jouw eigen idee en input gaat het dan helemaal lukken.

meer blog berichten

Hoe krijg ik meer bezoekers in mijn webshop?

Eindelijk je webshop staat! Je hebt de juiste producten, een mooie webshop ontworpen, social media accounts aangemaakt en je hebt voldoende voorraad. Alleen de bezoekers

Is een webshop beginnen moeilijk?

Steeds meer mensen beginnen met een webshop, omdat ze geld willen verdienen vanuit huis. Vaak begint het vanuit een uit de hand gelopen hobby. Of

Gratis webshop event

Meld je nu gratis aan voor de Dag van de Webwinkel op zaterdag 11 november 2023

Hét online webshop event van het jaar!