fbpx

BEHIND THE SHOP: KAUWSIERADEN & MEER

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week is het de beurt aan Kauwsieraden & meer!

Wendy (36) woont samen met haar gezin in een gezellig klein dorpje in Brabant. Na een aantal jaren een andere webshop gehad te hebben, is zij eind 2017 Kauwsieraden & meer begonnen. (www.kauwsieradenenmeer.nl)

Waarom ben je Kauwsieraden & meer gestart?

De reden van het starten van een webwinkel was dat ik graag wat voor mijzelf wilde beginnen maar dit wel te combineren moest zijn met kinderen. Op het moment dat ik besloot een webwinkel te openen was ik werkzaam als assistent bedrijfsleider in een bekende huishoudwinkel en was er de mogelijk om bedrijfsleider te worden. Maar had een kinderwens en wilde in de toekomst niet meer fulltime gaan werken. Althans niet van 9 tot 5 maar op tijden dat het voor mij uitkwam.

Wat verkoopt Kauwsieraden & meer?

In mijn webwinkel verkoop ik voornamelijk kauwsieraden speciale sieraden voor kinderen die op pennen, touwtjes, haren en andere spullen kauwen. Deze sieraden zijn gemaakt om een veilig alternatief te bieden. Door te kauwen op de kauwsieraden kunnen kinderen; zich beter concentreren, zich afsluiten voor prikkels van buiten af, gevoelens van spanning en stress beter reguleren en de spieren van de mond oefenen die gebruikt worden bij het spreken. Daarnaast verkoop ik ook nog andere producten die kunnen bijdragen aan de verwerking van prikkels.

Wat maakt Kauwsieraden & meer uniek?

Wat mijn webwinkel uniek maakt is dat ik de grootste collectie kauwsieraden verkoop in Nederland en België. Jongen of meisje, stoer of schattig, voor ieder kind vind je hier een geschikt bijtsieraad.

Heb je ook andere werkzaamheden naast Kauwsieraden & meer?
Nee, naast mijn webwinkel heb ik mijn handen vol aan mijn kinderen. Voor mijn webwinkel werk ik op dit moment vast 2,5 dagen daar komt in de toekomst nog een halve dag bij. De rest (bestellingen inpakken en mails beantwoorden) doe ik tussendoor en ik werk ook regelmatig in de avonden.

Op welk platform draait Kauwsieraden & meer?

Ik ben begonnen met een CCV-Shop een fijn platform maar omdat dit niet meer aan mijn eisen voldeed heb ik de nieuwe webwinkel zelf in WordPress/WooCommerce gemaakt. In het begin was het even zoeken hoe dit moest maar er staan genoeg tips en handleidingen online die je een aardig stuk op weg kunnen helpen. Voor de technische dingen heb ik tegenwoordig gelukkig iemand die mij daarbij helpt.

Bereik je veel klanten via Social Media?

Ik maak natuurlijk gebruik van Social media. Ik heb een account op Facebook, Instagram en Pinterest. De meeste klanten komen bij mij nog altijd via Facebook. Zelf vind ik dit ook nog steeds het fijnste platform. Ik probeer wel wat actiever te zijn op Instagram maar heb het idee dat mijn doelgroep daar toch niet helemaal te vinden is. Ik heb dit ook weleens bij mijn klanten nagevraagd en de meeste zaten alleen op Facebook. De laatsten weken ben ik ook wat actiever op Pinterest en heb daar nu een Tailwind account voor waar je automatisch berichten in kan plannen er ook daar zie ik nu wat groei.

Wat vind je het aller leukste aan het hebben van een webshop?

Dat het veelzijdig en flexibel werk is. Door het hebben van een webwinkel ben ik als persoon ook enorm gegroeid. Het geeft me zelfvertrouwen en ik leer elke dag weer nieuwe dingen.

 Welk onderdeel van jouw webshop vind je moeilijk of is een uitdaging?

De dingen die ik moeilijk vindt besteed ik lekker uit, ik heb geen verstand van SEA en ben geen ster in schrijven. Daar heb ik dan ook gelukkig andere dames voor gevonden die mij daarbij kunnen helpen. Verder heb ik een boekhouder en iemand die mij ondersteund op Social Media. Natuurlijk kan ik dat laatste best zelf maar dat kost me teveel tijd. Er zijn nog genoeg dingen die weleens een uitdaging zijn maar dat vind ik juist leuk. Het zou pas saai worden als er geen uitdaging meer is.

Wat zijn je wensen voor de toekomst?

Oh ik heb nog heel veel wensen voor de toekomst. Zo hoop ik over een paar jaar de webwinkel te kunnen verhuizen naar een mooi pand met showroom. Daar wil ik dan een ruimte bij waar kinderen langs kunnen komen om de producten te bekijken en/of proberen. Een soort kleine snoezelruimte. Verder ben ik altijd opzoek naar nieuwe producten en blijf ik mezelf ontwikkelen.

Wat voor tip zou jij mee willen geven aan iemand die ook een webshop zou willen beginnen?

Ga op zoek naar een niche markt. Het hebben van een webwinkel is hard werken vooral als er heel veel concurrentie is. Wil je toch iets gaan doen waar de concurrentie groot is, zorg dan dat jij er uit springt. Bedenk iets wat nog niemand doet. Ga op zoek naar merken die in Nederland nog niet verkocht worden of maak/verzin zelf een product/dienst waar iedereen op zit te wachten.

 

 

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen