fbpx

Behind the shop: Label lique

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week is het de tijd aan Label Lique

Mijn naam is Lydique en ben 40+ 😉 moeder van 2 volwassen kids en mini hondje Chanel. Mijn webshop is gestart in 2015 onder verschillende namen. Mijn webshop heet Label Lique en de url is https://labellique.nl/

Waarom ben je Label Lique gestart?

De reden dat ik gestart ben met deze webwinkel is dat ik hiervoor een webwinkel en stenen winkel had in fournituren (alles om zelf haarknipjes, kleding, sleutelhangers en meer te maken) verkocht had en ik thuis kwam te zitten. Creatief als ik ben, pakte ik mijn oude hobby weer op. Ik ben een bezig bijtje en stil zitten is niets voor mij.

Wat verkoopt Label Lique?

In mijn webshop verkoop ik sieraden met een verhaal. Ik werk veel met edelstenen en vrolijke Miyuki kralen, daar ben ik echt dol op. Binnenkort worden de persoonlijke sieraden uitbereid , niet alleen voor volwassenen maar ook voor kinderen.

Wat maakt Label Lique uniek?

Mijn webshop is uniek omdat ik alles zelf maak, de sieraden collecties tijdloos zijn en het hele jaar te dragen zijn. Ook maak ik veel sieraden op verzoek. het klant contact via de mail vind ik ook erg belangrijk en houd daar van. Omdat ik duurzaam erg belangrijk vind, koop ik duurdere duurzame materialen in zodat je lang plezier hebt van je sieraden.

Heb je ook nog andere werkzaamheden naast Label Lique?

Naast mijn webshop heb ik geen andere baan. Ja het huishouden, telt dat ook? 😉


Op welk platform draait Label Lique?

Mijn website draait op WordPress. Werkt erg fijn en kan ik nu na heel veel leren het meeste zelf.

Bereik je veel klanten via Social media?

Ik ben dol op Instagram (https://www.instagram.com/labelliquenl/) en Facebook (https://www.facebook.com/LabelLique/). Instagram vind ik echt vele malen leuker en heb daar veel fijne contacten opgebouwd, zowel privé als zakelijk.

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

Het allerleukste vind ik dat ik elke dag kan doen wat ik het allerleukste vindt. O.a. het contact met de klanten, en het bestelde zo mooi te maken en te verpakken zoals ik het zelf ook graag zou ontvangen. En de klant een lach op haar gezicht krijgt wanneer het pakje open gaat. Dat het echt een cadeautje is.

Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

Het lastige vind ik dat als er iets technisch achter de schermen gedaan met worden wat ik niet zelf op kan lossen. Verder vind ik alles leuk :).

Wat zou je graag nog met Label Lique willen bereiken?

Mijn plannen zijn om nog meer met edelstenen te gaan werken, op de planning staat ook nog een cursus edelsmid te volgen. Nog meer naamsbekendheid te krijgen en nog meer vanuit mijn hart te werken en mensen blij te maken met mijn sieradenlijn.

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten?

Om zo dicht mogelijk bij jezelf te blijven. Je plannen en doelen uitwerken. Zoals jij dat zou willen. Ik liep daar zelf ook tegen aan. En ik ben zelf echt blij dat ik de knoop heb doorgehakt om te doen en mijn hart te volgen waar ik echt blij van wordt.

 

meer blog berichten

Hoe zet je TikTok in voor je webshop?

Steeds meer bedrijven zetten video in op social media. Logisch ook, want door video in te zetten, krijgen potentiële klanten sneller een band met het