fbpx

BEHIND THE SHOP: Lief moment

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week sprak ik met: Lief moment!

Lisanne (27) woont samen met haar vriend en samen hebben ze een zoontje Sem van bijna twee. In maart 2018 opende zij officieel de deuren van haar webshop lief moment (www.liefmoment.nl)

Waarom ben je lief moment gestart?
Toen ik in 2013 afgestudeerd was werd er gevraagd wat wil je nu doen? Dat ik voor mezelf wilde beginnen wist ik zeker en daar ben ik ook mee gestart. Naast de vormgeef opdrachten die ik af en toe nog doe en het maken van geboortekaarten is lief moment ontstaan, want dat is wat ik het liefste doe, (geboorte)kaarten, posters en accessoires maken, lekker creatief bezig zijn!

Mijn webshop is online gegaan in maart 2018. Online (Instagram) was ik een paar maanden eerder te vinden (oktober 2017) het idee van de webshop is ontstaan tijdens mijn zwangerschap en is uitgewerkt na de geboorte van mijn zoon, toen vielen alle puzzelstukjes in elkaar.

Wat verkoopt lief moment?
In mijn webshop vind je geboortekaarten, kaarten en posters voor de baby/kinderkamer zoals de geboorteposter met het sterrenbeeld en baby/kinderkamer accessoires zoals letters en dieren van beton.

Wat maakt lief moment uniek?
De klant kan tijdens haar zwangerschap van a tot z bij mij terecht. Het geboortekaartje, aankleding voor de babykamer d.m.v. (gepersonaliseerde) artikelen. En door het persoonlijke contact kunnen veel producten uit de webshop kunt laten personaliseren. Ik kan meedenken en echt de tijd nemen voor de wensen van de klant.

Heb je ook andere werkzaamheden naast lief moment?
Naast de webshop ben ik een bewuste thuisblijf mama.

 Op welk platform draait Lief moment?
Ik wilde graag onafhankelijk zijn van een platform. Dus ik heb mijn vriend om hulp gevraagd en ben via hem in contact gekomen met een websitebouwer. Hij heeft mij geholpen zodat ik mijn eigen webshop achtergrond heb.

Bereik je veel klanten via Social Media?
Ik gebruik voor mijn webshop Instagram, Pinterest en Facebook. Voornamelijk via Instagram zie ik veel klanten komen.

Wat vind je het aller leukste aan het hebben van een webshop?
Het leukste vind ik van het hebben van een (eigen) webshop is het maken en realiseren van eigen ontworpen producten. Het zien d.m.v. foto’s van klanten maakt dat gevoel nog extra leuk omdat ik het nog steeds bijzonder vind dat er kindje(s) zijn met op zijn/haar kamertje een door mij ontworpen geboorteposter. Daarnaast ook de enthousiaste reacties die ik online en offline krijg maken het elke dag leuker!

Wat zijn je wensen voor de toekomst?
Met de tijd meegaan. Er komt een toffe tool in 2019 aan. Dus mocht je dat willen weten zou ik zeker Social Media en mijn webshop in de gaten houden. Mijn verdere wensen voor de webshop zijn het blijven maken van mooie persoonlijke producten.

 Wat voor tip zou jij mee willen geven aan iemand die ook een webshop zou willen beginnen?
Ik zou als tip willen meegeven dat je het gewoon moet doen! Werk je plannen (goed) uit, als je je plezier (en passie) overbrengt komt het helemaal goed. Maar leg voor jezelf, de lat niet zo hoog. Dat is namelijk iets wat ik zelf deed en sinds ik de lat wat realistischer heb gezet gaat het veel beter!

meer blog berichten

Hoe zet je TikTok in voor je webshop?

Steeds meer bedrijven zetten video in op social media. Logisch ook, want door video in te zetten, krijgen potentiële klanten sneller een band met het