fbpx

BEHIND THE SHOP: LIEFS VAN CINDY

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Vandaag is het de beurt aan: Liefs van Cindy

Cindy (33) opende in februari 2017 haar webshop Liefs van Cindy (www.liefsvancindy.nl). Ze was enkel al een paar jaar bezig met het verkoop via onder andere haar blog.

Waarom ben je Liefs van Cindy gestart?

Ik woonde toendertijd in Duitsland en had veel vrije tijd. Ik ben een creatief blog gestart en al gauw kwamen daar de eerste bestellingen uit voort. Na de revalidatie van mijn hersenstaminfarct (okt ’15) heb ik besloten dat ik hier mijn werk van wilde maken en ben ik begonnen met het maken van een echte webshop. Ik word blij van creatief bezig zijn en hoe leuk is het dat je daar alle dagen mee bezig mag zijn.

Wat verkoopt Liefs van Cindy?

Ik verkoop vooral handgemaakte producten gericht op baby en kinderen. Denk aan verjaardagsshirts, kraamcadeau’s, kinderkamerstuff en toffe items voor traktaties. Inmiddels komen er steeds meer DIY items bij waarmee de (niet) mama’s lekker mee aan de slag kunnen.

 

Wat maakt Liefs van Cindy uniek?

Omdat alles met de hand gemaakt wordt, is er veel mogelijk. Hierdoor kunnen producten ook gepersonaliseerd worden. Ik denk graag mee met de klant en probeer regelmatig met nieuwe items te komen. Ik zorg voor veel inspiratie en de klant kan er dan verder zijn eigen draai aangeven.

Heb je ook nog andere werkzaamheden naast Liefs van Cindy?

Ja, ik sta 2 dagen in de week voor de klas (groep 7). Eigenlijk kan ik de hele week wel vullen met de werkzaamheden voor mijn webshop maar ik vind het lesgeven ook erg leuk.

Op welk platform draait Liefs van Cindy?

WordPress en Woocommerce

Bereik je veel klanten via social media?

Ja ik maak gebruik van Facebook, Instagram en Pinterest. Ja er komt veel verkeer naar mijn website via deze kanalen wat ook weer aankopen oplevert.

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

Het inpakken van de bestellingen. Van elke bestelling maken we een feestje. Daarnaast vind ik het ook leuk om nieuwe dingen te bedenken en uit te werken.

Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

Het is heel veel. Producten fotograferen, alles online zetten, social media bijhouden, seo, website onderhoud, blogs schrijven, administratie en zo kan ik nog wel even doorgaan. Hierdoor is er altijd wel iets te doen en moet ik ervoor waken dat ik niet alleen maar aan het werk ben.

Processed with VSCO with s2 preset

Wat zou je in de toekomst nog willen met Liefs van Cindy?

Ik ben nog niet helemaal tevreden met het thema waarmee ik de website heb gebouwd. Dit loopt soms niet lekker samen met Woocommerce. Dit wil ik graag omzetten naar een ander thema. Daarnaast zou ik het leuk vinden om in de toekomst ook een echte stenen winkel erbij te hebben en wil ik meer gaan doen met creatieve workshops.

Wat voor tip zou jij mee willen geven aan iemand die ook een webshop zou willen beginnen?

Het is niet iets wat je er even bij doet. Er komt veel meer bij kijken dan alleen maar winkeltje spelen. Het is hard werken maar wel super leuk!

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen