fbpx

Behind the shop: Little Chipmunks

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week is het de tijd aan Little Chipmunks

Ik ben Helen en ik ben 37 jaar oud. Mijn bedrijf bestaat officieel vanaf 1 April 2016. Ik heb de webshop geopend in Oktober 2016. Mijn webshop heet Little Chipmunks –  www.little-chipmunks.nl

Waarom ben je Little Chipmunks gestart ?

Ik kreeg naailessen voor mijn verjaardag omdat ik er meer over wou leren dan wat ik al via mijn moeder had geleerd. Een vriendin vond mijn naaisels super leuk dat zij mij vroeg wat items te maken voor haar op bestelling. Via haar vriendenkring kwamen er meer vraag naar bestellingen. Nog kleinschalig maar ik vond dit erg leuk om te doen! Zij geloofde in mij, dus durfde ik deze droom achterna te gaan! Het viel op en werd ik benaderd door twee kennissen en medemama’s uit het dorp die hun eigen stenenwinkel hadden. Ze kwamen met de vraag of ik voor hun winkel speciaal een aantal items wou maken. Ik besloot het toen officieel te maken en vroeg een KvK nummer aan. Dit samenwerking was leuk en via social media begon ik steeds meer op te vallen. Via een andere vriendin en collega kwam ik in aanraking met mijn eerste brandrep samenwerking (die nu nog met mij samenwerkt!) en de bal is gaan rollen. In oktober datzelfde jaar ging mijn webshop live!

Wat verkoopt Little Chipmunks ?

Little Chipmunks verkoopt voornamelijk door mij handgemaakte baby- en kinderkleding. Maar ik verkoop ook enkele duurzame accessoires.

Wat maakt Little Chipmunks?

Naast het gebruik van duurzame stoffen let ik ook op dat het meeste unisexs is. Dit houdt in dat een item door zowel een jongen als meisje gedragen kan worden. Dit verhoogt de kans dat de klant het kledingstuk doorgeeft aan haar/zijn volgende kindje(s) en dan aan familie en vrienden. Zo kost een item van mij op het lange termijn niet zo veel voor de klant. Daarnaast de stijl, wat al lastig is in een wereld vol handmade kleding webshops, heb ik toch een eigen stijl weten neer te zetten! Ik bied ook maatwerk aan en maak ook regelmatig iets custom voor een klant naar hun eigen idee!

 

Heb je ook nog andere werkzaamheden naast Little Chipmunks?

Yes, ik ben sinds 2005 werkzaam bij de McDonalds. In de Horeca dus. Mijn werk daar is veelzijdig en ik heb leuke collega’s. Het is niet waarvoor ik opgeleid ben, namelijk Dierenverzorgster, maar door gebrek aan banen in die sector ben ik na een baan in de Retail hier terecht gekomen. Daarna getrouwd en een gezin gesticht en door de uren als parttimer en dicht bij huis is het ideaal. Ook vind ik de klantenservice heel fijn. Maar het mist wel passie en dat is waar Little Chipmunks tevoorschijn komt! Daarnaast heb je ook de huishoudwerk en de mama zijn van drie lieve boeven!

Op welk platform draait Little Chipmunks?

Ik heb gekozen voor Mijnwebwinkel omdat ik niet zo technisch bent met codes en een blog altijd lastig vond achter de schermen. Mijn man heeft wel de ICT/technische handigheid en mijn broertje ontwerpt websites voor zijn werk. Samen met hun heb ik besloten om voor deze platform te gaan. Het is niet zo ingewikkeld en je hoeft alleen jouw eigen draai aan te geven.

Bereik je veel klanten via Social media?

Ik ben begonnen met Little Chipmunks op Facebook. Het was eerst mijn hobby pagina dat door de vele vraag werd omgebouwd naar de eerste Little Chipmunks kanaal. Al heel snel volgde Instagram als tweede kanaal. Ik heb ook een Twitter account en een Pinterest bord. Ik krijg veel bekendheid en klanten binnen door Instagram dan via Facebook. Ik merk dat op Facebook willen veel mensen vaak sales en lage prijzen en via Instagram merk ik dat de volgers véél meer waardering hebben voor mijn handgemaakte kleding en de inzet ervoor. Dit zie je in mijn aantal volgers natuurlijk het verschil al met 5k vs 1,6k. Dit kan voor iemand anders natuurlijk anders werken, maar zo werkt het voor mij. Wél heb ik een heleboel trouwe volgers op Facebook en groei ik daar, langzaam, maar wel steeds meer. Twitter wordt nauwelijks door anderen gebruikt en gebeurd er weinig op voor mij. En ik heb tijd te kort om mijn Pinterest bord goed up-to-date te houden, oops! Het nadeel van een éénmans bedrijf zijn en maar 2 handen hebben vind ik hihi.

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

Het creatief bezig zijn en de contact met mijn klanten en volgers. Met sommige heb ik een super leuke contact opgebouwd dat wij gezellig kunnen kletsen over andere dagelijks dingen of over totaal random dingen haha.

Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

Pfff tja als een één mans bedrijf heb je daar toch een paar. Zoals jouw tijd verdelen tussen het super leuke knippen en naaien en het niet-zo-leuk achter de schermen werk. Mijn man klaagt ook regelmatig als ik net op tijd de belasting papieren voor hem klaarlegt haha. Social media zuigt ook zoveel van mijn tijd in dat ik mijn social media privé verwaarloosd wordt. Maar om zichtbaar te zijn en blijven moet je regelmatig jouw bedrijf promoten en aanwezig zijn. Ik probeer steeds meer uit handen te geven maar dat is ook steeds een grote finaciele stap én ik ben een perfectionist!

Wat zou je graag nog met Little Chipmunks willen bereiken?

Ik zou graag een nog grotere klanten kring willen opbouwen. Dat is tot nu toe steeds gelukt. Ik verwacht ook geen overvolle kassa’s maar steeds meer verdienen omdat steeds meer mensen zijn gaan omdenken over kleding kopen en duurzamer leven, dat vind ik super tof. Dat ik een verschil kan maken hiermee, mensen aan het denken zetten! Het zou ook geweldig zijn als ik ooit fulltime zou kunnen werken met Little Chipmunks en daarmee meer tijd hebt voor andere grotere ideeën en samenwerkingen!

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten?

Sta achter wat je wilt maken/aanbieden. Bedenk een concept en durf dingen aan te pakken, risico’s te nemen. Blijf bij jezelf, dat gaat het langste mee! En een goed, stabiel bedrijf hebben duurt een paar jaar, Rome was ook niet in één dag gebouwd! 😉

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen