fbpx

BEHIND THE SHOP: MA-CIEL

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week de beurt aan MA-CIEL!

Maciël Janssen is de eigenaresse van MA-CIEL (www.ma-ciel.nl) die sinds 2010 officieel ingeschreven staat bij de KVK. Wat kunnen we leren van iemand die bijna haar 9 jarig jubileum tegemoet gaat?

Waarom ben je MA-CIEL gestart?

Ik was sinds de geboorte van onze jongste zoon (april 2006) thuisblijf mama maar tegen de tijd dat hij 3,5 was begon het toch weer te kriebelen om wat te gaan doen. Ik maakte al vaker kraamcadeaus voor vrienden/kennissen en die vielen in de smaak. Een webshop leek mij ideaal omdat ik zo wel weer kon werken maar er toch ook kon zijn voor de kinderen.

Wat verkoopt MA-CIEL?

Baby cadeautjes en kinderkameraccessoires

 

Wat maakt MA-CIEL uniek?

Mijn eigen label MA-CIEL wat door mijzelf wordt ontworpen en gemaakt

Heb je ook andere werkzaamheden naast MA-CIEL?

Nee, mijn webshop is een fulltime baan

Op welk platform draait MA-CIEL?

Mijnwebwinkel

Bereik je veel klanten via social media?

Ik maak gebruik van Instagram, Facebook en Pinterest. Veel klanten vinden mijn shop via Instagram en Facebook en toevallig vorige week eentje via Pinterest

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

De vrijheid die je hebt (geen baas)

Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

De vindbaarheid van mijn webshop via Google en de administratie, maar dat laatste is omdat ik er een ontzettende hekel aan heb. Het bijhouden van social media vind ik ook vaak best vermoeiend, lastig soms om te bedenken wat nu weer te plaatsen en daar dan ook respons op te krijgen.

Wat zou je graag met MA-CIEL willen bereiken?

Ik zou graag hoger willen komen in de zoekresultaten om zo meer orders binnen krijgen, meervolgers op Instagram is ook een wens omdat daar toch echt mijn doelgroep zit

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten?

Denk niet dat je een webshop er ‘wel even bij doet’, ik denk dat veel mensen die beginnen zich daarin vergissen. Ik heb de afgelopen jaren veel webshops zien komen en ook weer zien gaan. Zó jammer!

 

 

meer blog berichten

Hoe zet je TikTok in voor je webshop?

Steeds meer bedrijven zetten video in op social media. Logisch ook, want door video in te zetten, krijgen potentiële klanten sneller een band met het