fbpx

Behind the shop: Made by Reez

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Vandaag is het de beurt aan Made by Reez! 

Rachel (45) is op januari 2011 de webshop Made by Reez gestart (www.madebyreez.nl)

Waarom ben je Made by Reez gestart?

Ik was eigenlijk helemaal niet van plan om ooit voor mezelf te beginnen maar de omstandigheden hebben er toe geleid dat ik toch een keuze heb gemaakt. Tijdens de zwangerschappen heb ik bekkeninstabiliteit gehad. Dit is echter nooit meer weggegaan, waardoor ik thuis kwam te zitten. Daar naast heb ik na jaren dokteren de diagnose fibromyalgie gekregen. Dat maakt het soms lastig om uren achter elkaar te werken. Thuis kan ik mijn tijd indelen zoals ik het wil en aankan. De keuze om voor mezelf te beginnen was toen snel gemaakt! Al wist ik op dat moment nog helemaal niks van internet shoppen, webshop, boekhouding, groothandels enz….

Wat verkoopt Made by Reez?

Ik verkoop unieke en persoonlijke cadeautjes voor ieder feestelijk moment! Al deze producten ontwerp en maak ik zelf. Ik gebruik daarvoor 4 verschillende technieken: bedrukken, borduren, bestickeren en glasetsen.

Wat maakt made by Reez uniek?

Het bijzondere van mijn producten is dat ze naar wens van de klant gemaakt worden. In de shop staan (standaard) producten die als voorbeeld dienen maar ook zo besteld kunnen worden. Maar wil je een ander ontwerp op een specifiek product dan kan dat ook! Klanten mogen ook zelf producten aanleveren, die ik dan met verschillende technieken uniek maak. Geheel naar wens van de klant.

Heb je ook nog andere werkzaamheden naast Made by Reez?

Naast de webshop ben ik Moeder en zorg voor het huishouden. Tevens ben ik vrijwilligster bij de plaatselijk voetbalclub en Fairytale Festival.

Op welk platform draait Made by Reez?

Mijnwebwinkel

Bereik je veel klanten via social media?

Ja, Facebook, Instagram en pinterest. Ik krijg via deze media’s bestellingen binnen. Het meeste wel via Facebook

Wat vind je het aller leukste aan het hebben van een webshop?

Het aller leukste aan de shop vind ik de variatie aan producten. Het is altijd een feest om aan een uniek en persoonlijk cadeautjes te werken. Zeker als het eind resultaat precies is wat de klant graag had gewild! Ik vind het ook leuk en spannend dat mensen mijn hun geheimpjes toe vertrouwen. Ik weet bv soms het geslacht van de baby al of de naam van de baby terwijl die nog niet geboren is.


Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

Daar hoef ik niet lang over na te denken. De boekhouding vind ik niet leuk en moeilijk, daarom besteed ik dit uit. Ik vind het ook moeilijk om van alles op de hoogte te blijven qua wetgeving en regels. Daarom ben ik aangesloten bij webwinkelkeur. Zij helpen ondernemers met dit soort zaken. Een uitdaging ga ik graag aan. Want alles wat ik tot nu toe bereikt heb, heb ik mezelf aangeleerd. Ik ben namelijk perfectionist en wil graag alles zelf doen. Ook als ik het moeilijk vind. Ik volg daarvoor verschillende challenges, cursussen, lees boeken, kijk YouTube en ga zo maar door. Want je kunt als webshop onderneemster niet stil zitten.

Wat zou je graag met Made by Reez willen bereiken?

Als webshop eigenaresse ben je altijd bezig met verbeteren en aanpassen van de shop. Bezig met SEO, foto’s aanpassen of keer vernieuwen, teksten aanpassen enz. Mijn doel is om zo lang mogelijk mooie en unieke cadeautjes te blijven maken! Daarnaast is het mijn doel om nog meer te gaan uitbreiden qua aankondigscadeautjes voor bv een zwangerschap. Of het vragen van getuigen, Peetoom of Peettante.

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten?

Mijn tip aan jou……bereidt je goed voor! Maak een bedrijfsplan. Weet wat je wilt gaan verkopen en waarom je het wilt verkopen. Ga op zoek naar jou klant en onderzoek wat de behoeften zijn van die klant. Als je duidelijk weet waar je heen wilt, heb je geen omwegen nodig. En als laatste tip: Alles wat je aandacht geeft groeit!

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen