fbpx

BEHIND THE SHOP: MOMMY MAKES

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week is het de beurt aan Mommy Makes.

Jadzia (21) is moeder en woont in Maarsen. Leuke side-note: Ze is gek op bakken, lekker weer & fotograferen. In februari 2018 opende zij de digitale deuren van Mommy Makes (www.mommymakes.nl)

Waarom ben je Mommy Makes gestart?

Ik maakte al items voor mij dochtertje. Ook deed ik veel items cadeau en langzaam ontstond er vraag naar. Ook wilde ik graag mijn werk en het moederschap goed kunnen combineren en daardoor leek een webshop mij ideaal.

Wat verkoopt Mommy Makes?

Ik verkoop hippe baby en kinderkleding in maat 44 t/m 116. Ook maak ik regelmatig producten op maat, wat ik onwijs leuk vind om te doen.

Wat maakt Mommy Makes uniek?

Alle items in de webshop zijn heel comfortabel voor je kindje zodat het fijn is voor je kindje om te dragen. De producten van Mommy Makes zijn van goede kwaliteit en kunnen makkelijk op maat gemaakt worden. Alle items worden op bestelling gemaakt en zijn uniek.

Heb je ook andere werkzaamheden naast Mommy Makes?

Nee, momenteel heb ik geen baan naast mijn webshop. Ik ben aan het overwegen om parttime aan de slag te gaan naast de webshop omdat ik het contact met collega’s en het ‘er even tussen uit zijn’ soms wel mis.

Op welk platform draait Mommy Makes?

Ik ben begonnen met een simpele webshop via Jouwweb. Daar heb ik zo’n 9 maanden mijn site gehad. Door de beperkte opties liep ik vast en het lukte niet om hoger in google te komen. Ik ben vervolgens overgestapt naar een hostingsprovider met wordpress ondersteuning en ben gaan werken met Woocommerce.

Bereik je veel klanten via social media?

Ja, het grootste deel van mijn klanten leer ik kennen/ krijg ik via social media. Voornamelijk via Instagram. Ik ben ook op andere social media actief zoals Facebook en Pinterest maar daar bereik ik nog een stuk minder mensen.

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

Het aller leukste vind ik alle happy customers. De enthousiaste reacties, kindjes zien in de kleding van Mommy Makes en de foto’s die er voorbij komen. Dat maakt mij onwijs trots!

Welk onderdeel vind je moeilijk of is een uitdaging?

Ik had vooraf nooit verwacht dat er zoveel bij zou komen kijken. Het plannen van nieuwe collecties, stoffen inkopen, wikkel en wegen, de webshop onderhouden, goede foto’s maken… zo kan ik nog wel even doorgaan. Het aller moeilijkste vind ik om het soms even los te laten. Even een dagje niks doen en ook echt niet aan Mommy Makes te denken zodat ik daarna weer vol energie aan de slag kan.

Wat zou je nog met Mommy Makes willen bereiken?

Naast dat ik wil blijven groeien lijkt het mij onwijs gaaf als de kleding van Mommy Makes ook in een winkeltje verkocht zouden worden.

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten?

Mijn tip is om je goed te oriënteren voor je een webshop opent. Er komt vaak veel meer bij kijken dan je vooraf zou verwachten.

meer blog berichten