fbpx

BEHIND THE SHOP: PETIT BANDIT

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week spreken we met: Petit Bandit!

 

Celena (31) is de eigenaresse van Petit Bandit (www.petitbandit.nl), die in februari 2017 is opgestart door haar beste jeugd vriendin. In november 2017 nam Celena het stokje van haar over.


Waarom ben je Petit Bandit begonnen?
Na mijn studie aan de vertaalacademie ben ik de webshop wereld ingerold als content schrijver / vertaalster. Toen ik al een paar jaar als webshop manager in loondienst werkte, had ik altijd al het idee om zelf een eigen webshop te beginnen omdat je daar zoveel meer plezier en voldoening uithaalt. Toen mijn vriendin haar webshop te koop wilde zetten, heb ik deze per direct van haar overgenomen en me met volle overgave in de babywereld gestort.

Wat verkoopt Petit Bandit?

Baby en kids lifestyle producten.

Wat maakt Petit Bandit uniek?

De combinatie van unieke en handgemaakte producten van kleine ondernemers. Daarnaast proberen wij een persoonlijke service te verlenen. Zo gaan we in de avonden nog wel eens op pad om iets thuis bij klanten af te geven zodat ze het voor een bepaald feestje kunnen meenemen.

Heb je ook nog andere werkzaamheden naast Petit Bandit?

Ik werk nog fulltime in loondienst als online marketeer. Daarnaast heb ik naast mijn webshop een taalbureau. Voor het taalbureau hou ik me bezig met content management, vertalen, copywriting en taaltrainingen.

Op welk platform draait Petit Bandit?

Ik gebruik Mijnwebwinkel.

Bereik je veel klanten via Social media?

Ja, Facebook, instagram en Pinterest. Vooral via Facebook krijg ik veel traffic en klanten.

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

Dat ik vrij kan zijn in het samenstellen van de collectie en de service kan bieden die ik graag wil. Bij elke order doen wij een happy dance, met elke klant zijn we blij.

Welk onderdeel van de webshop vind je moeilijk of is een
uitdaging?
Het meeste verkeer krijgen wij organisch en dat willen we zo houden. Maar het is soms lastig om (zonder promotie) meer traffic te genereren. Daarnaast is het lastig een balans tussen de webshop en privé te vinden als je de webshop alleen in de avonduren kunt runnen naast een 40-urige werkweek.

Wat zou je met Petit Bandit nog willen bereiken?
Ik hoop dat ik qua branding nog vooruit kan komen. Denk dat we hier nog wel mee aan de weg kunnen timmeren. Mijn plan is om nog internationaal te gaan en mijn wens is dat ik ooit fulltime in mijn eigen shop aan de slag kan.

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten?

Maak een goed plan en zoek een niche markt. Maar doe vooral waar je gelukkig van wordt!

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen