fbpx

Behind the shop: Print my art & zeg ’t met wijn

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week is het de tijd aan Print my art & zeg ’t met wijn

Mijn naam is Jody en ik ben 29 jaar. Ik reis, samen met mijn vriend, de wereld rond als digital nomad en blog hierover op mijn website thedutchomads.nl. Op dit moment ben ik in Portugal, maar na volgende week zit ik voor langere tijd in Mexico.

Mijn webshop Print my art beheer ik samen met Dennis, een mede-digital nomad. Ik heb hem via een gezamenlijke vriend leren kennen toen hij net als wij vorig jaar op Bali zaten. Ik voerde al werkzaamheden uit voor een andere shop van hem en toen brak de coronacrisis uit. We hadden beiden iets meer tijd en hij had een goed idee, het verkopen van muurcirkels met toffe prints voor aan de muur. Sinds mei 2020 zijn we live.

Zeg ‘t met wijn beheer ik alleen en werd ik door diezelfde gezamenlijke vriend op getipt. Dit zijn wijnkisten en dus perfect om cadeau te doen tijdens de december feestmaand. Deze webshop staat sinds eind november live.

Ik heb twee webshops: Print my art  (www.printmyart.nl) en Zeg ‘t met wijn
(www.zeghetmetwijn.nl).

 

Waarom ben je Print my art & zeg ’t met wijn gestart?

Beiden kwam het eigenlijk een soort van op m’n pad. Ik wilde al langer ervaring opdoen met een eigen webshop. Enerzijds om een extra inkomstenbron op te zetten, anderzijds, omdat ik er superveel van leer en die kennis weer kan toepassen in mijn andere, dagelijkse werkzaamheden.

Wat verkoopt Print my art & zeg ’t met wijn?

Op print my art verkopen we muurcirkels – dit zijn cirkels (verrassend he ;-)) om op te hangen aan je muur met ‘n leuk printje. We hebben uiteenlopende collecties – van oude meesters tot abstracte landschappen waardoor er altijd wel eentje past in je interieur. En zit je favoriet er niet tussen? Dan kan je ook jouw eigen foto op een
muurcirkel laten drukken.

Wat maakt Print my art & zeg ’t met wijn uniek?

Bij print my art zijn we constant op zoek naar unieke en mooie platen. Zo werken we samen met een fotograaf en hebben we onlangs de ‘dried flower’ collectie met haar gelanceerd. Foto’s die ze speciaal voor ons heeft gemaakt en dus 100% uniek!

Bij Zeg ‘t met wijn kan je je wijnkist personaliseren. Een leuke, boodschap, foto of logo die je op de kist kan zetten. Want zeker in tijden zoals deze is het belangrijk om ‘n ander een hart onder de riem te steken. Een kaartje is leuk – maar een wijnfles is toch veel leuker? Bij Zeg ‘t met wijn kan je al vanaf 1 stuk bestellen, terwijl het bij grote partijen vaak vanaf meerdere stuks gaat. Het productie- en bezorgproces gaat zo groen mogelijk en ik doneer een deel van de winst om nieuwe bomen te planten. Ik claim niet de meest groene ondernemer op aarde te zijn – maar als we dan toch in een consumptiemaatschappij leven, dan liever zo duurzaam mogelijk. Hierin pak ik graag mijn verantwoordelijkheid.

Heb je ook nog andere werkzaamheden naast Print my art & zeg ’t met wijn?

Ja, ik ben eigenlijk SEO freelancer/copywriter. Voorheen was ik online marketeer bij een online marketingbureau, maar besloot toen voor mezelf te kiezen. Schrijven is een passie van me en ik merkte dat nog niet veel copywriters het stuk SEO in de vingers hadden, in het begin ervan. 80% van mijn tijd besteed ik aan het schrijven van SEO- vriendelijke teksten en zoekwoordonderzoek voor mijn eigen klanten. En daarom ben ik ook verantwoordelijk voor alle content op de webshops.

 

Op welk platform draait Print my art & zeg ’t met wijn?

Beide shops draaien op Woocommerce.

Bereik je veel klanten via Social media?

Ja, we gebruiken Instagram het meeste. Voor print my art merken we dat dat aantrekt, voor zeg ‘t met wijn staat dat nog wat teveel in de kinderschoenen. Ik merk dat social media voor het stukje inspireren is en dat mensen later via een ander medium terugkomen om alsnog de aankoop te doen. Maar de kans is groot omdat ze ons al een keer voorbij hebben zien komen op Instagram.

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

De sky is de limit! Waar je bij klanten tegen beperkingen aanloopt – vastomlijnde kaders, een campagne die er niet doorheen komt – kan je hier gewoon lekker je gang gaan. Proberen wat werkt, afstoten wat niet werkt. Het geeft je veel vrijheid, ik zie het als een speeltuin voor volwassenen, haha.

Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

De tijd die je erin steekt. En: niet onderschatten. De eerste vier maanden kwam er geen enkele bestelling binnen op print my art. Super balen, want je vraagt je af: waar doe je ‘t voor? Toch hebben we altijd vertrouwen gehouden en zijn we doorgegaan. En met succes, we maken nu iedere maand kleine winsten!

Wat zou je graag nog met Print my art & zeg ’t met wijn willen bereiken?

Uiteindelijk zou ik stabiele inkomsten willen uit mijn webshops. Op dit moment kan ik er niet van leven een ik hoop dat de omzetverhouding eind dit jaar 80/20 voor mijn freelance-werkzaamheden / webhops is. En met een beetje geluk in 2022 50/50 of zelfs beter? Dat zou echt top zijn!

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten?

Poeh, vind ik een lastige. Ik krijg namelijk best vaak de vraag: “hoe ben je erop gekomen?” Eerlijk gezegd kwamen de ideeën op mijn pad. Betekent niet dat ik achterover ben gaan leunen en wachten tot het kwam aanwaaien, maar ben ik veel op onderzoek uit geweest. Probeer iemand te vinden die een andere skillset heeft dan jij. Mijn samenwerkingspartner Dennis is bijvoorbeeld een kei in programmeren, ik ben sterk qua copy. Op die manier versterken we elkaar en hoeven we het lastige werk niet zelf te doen. En het fijne van met z’n tweeën werken: je motiveert elkaar. Als het even lastig was en een van ons dacht: “waar doen we het voor?” dan fluisterde de ander wel weer even motivatie in. Dat houdt je in balans. En kijk naar ‘n product wat je echt leuk vindt. Maakt het zoveel gemakkelijker om over te schrijven.

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen