fbpx

Behind the shop: Sokstudio.nl

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week is het de tijd aan Sokstudio.nl

Mijn naam is Loes, ik ben 33 jaar en eigenaar van sokstudio.nl. De webshop heet Sokstudio.nl en kun je vinden op www.sokstudio.nl. Het idee van de webshop is geboren in november 2019. Uiteindelijk is de webshop april 2020 gestart.

Waarom ben je Sokstudio.nl gestart?

Ik heb zelf jaren in de zorg gewerkt en ik droeg elke dag hetzelfde saaie witte pak. Aan de ene kant was dat heel handig want ik hoefde nooit na te denken over mijn kleding, maar aan de andere kant heel saai want het was elke dag hetzelfde. Pas nadat ik een tijdje niet meer in de zorg werkte viel het me op dat iedereen dezelfde, vaak witte, kleding droeg. Hoewel ik de gedachte erachter goed begrijp vind ik dat er wel wat meer kleur in de zorg mag. De enige manier om zelf kleur aan je uniform toe te voegen is het dragen van kleurrijke sokken of schoenen. Omdat de meeste mensen waarschijnlijk geen 20 verschillende klompen of andere werkschoenen hebben besloot ik me op sokken te richten. Maar dan met medische designs want naast meer kleur brengen in de gezondheidszorg is het dé manier om te laten zien dat je trots bent op je vak. Dat, dat maanden later op IC’s en corona-afdelingen ook een manier zou worden om je van collega’s te kunnen onderscheiden (omdat ze er door beschermende kleding allemaal hetzelfde uit zien) had ik eind 2019 natuurlijk nooit gedacht.

Wat verkoopt Sokstudio.nl?

Ik verkoop zorgsokken. Dat zijn vrolijke kleurrijke sokken met medische designs. Denk aan stethoscopen, organen, pleisters en injectiespuiten.

Wat maakt Sokstudio.nl uniek?

Er zijn genoeg vrolijke en kleurrijke sokken op de markt maar niet zozeer voor de gezondheidszorg. Dat maakt de sokken van Sokstudio.nl uniek in zijn soort. Daarnaast ontwerpen en produceren we op verzoek ook gepersonaliseerde sokken. We hebben al voor een aantal ziekenhuizen en afdelingen sokken op maat ontworpen en geproduceerd. Dus een unieke sok voor de afdeling met daarop het logo van het ziekenhuis en zelfs een label met een gepersonaliseerde boodschap. Dat zijn hele gave sokken om te produceren!

Heb je ook nog andere werkzaamheden naast Sokstudio.nl?

Jazeker, ik werk als docent op het HBO bij een paramedische opleiding en ik heb een bestuursfunctie bij een beroepsvereniging binnen de paramedische gezondheidszorg. Van die sector verkoop ik overigens geen sokken ☺

Op welk platform draait Sokstudio.nl?

Voor Sokstudio.nl gebruik ik het platform Jouwweb.

Bereik je veel klanten via Social media?

Ik maak gebruik van Instagram en Facebook en je kunt me vinden op @sokstudio.nl. Ik probeer erg actief te zijn op social media. We proberen één keer in de 2 dagen wat te posten en reageren altijd op comments en vragen. Regelmatig ontvang ik berichten met de vraag of er ook sokken ontworpen kunnen worden voor een specifieke sector van de zorg. Op die manier zijn er al bijvoorbeeld al geboortesokken en GGZ-sokken aan onze collectie toegevoegd.

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

Bijna alles is heel leuk! Van de vrijheid om zelf te besluiten welke ontwerpen mooi genoeg zijn om tot productie over te gaan tot het inpakken van de sokken en cadeautjes.

Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

De administratieve kant vind ik vooral een saaie klus. Hoewel het een hele belangrijke is, merk ik toch dat ik daar niet per se energie van krijg. En stiekem gaat daar ook nog best veel tijd in zitten.

Wat zou je graag nog met Sokstudio.nl willen bereiken?

De webshop is pas 9 maanden open dus ik ben nog erg druk met verkrijgen van naamsbekendheid, maar ook met het toevoegen van designs aan de collectie. Het komende jaar wil ik ook heel graag gaan samenwerken met een goed doel. De eerste stappen zijn daarin inmiddels al gezet.

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten?

Gewoon gaan! Er is misschien wel nooit een goed moment en je bent er ook misschien nooit 100% klaar voor. Maar begin gewoon, gedurende het proces kun je de punten op de spreekwoordelijke i zetten en kun je altijd nog bijsturen.

meer blog berichten