fbpx

BEHIND THE SHOP: TINY DUTCH

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Vandaag is het de eer aan TinyDutch!

Marieke (36) is mama van Bas (6) en Jelte (3) en is in juni 2017 TinyDutch (www.tinydutch.nl) begonnen.

Waarom ben je TinyDutch gestart?

Ik ben naast mijn webshop TinyDutch werkzaam als stewardess bij KLM. Nadat ik twee kinderen heb gekregen ben ik parttime gaan werken en heb ik sindsdien veel vrije tijd. Ik zocht een leuke uitdaging naast het vliegen. TinyDutch bestaat volledig uit dropship artikelen en ik kan mijn werk volledig online, en dus ook vanuit het buitenland, doen.

Wat verkoopt TinyDutch?
Ik verkoop handgemaakte kinderkleding, kraamcadeaus & lifestyle artikelen. Het gehele assortiment bestaat uit producten die in Nederland op een duurzame en verantwoorde manier vervaardigd worden. Op dit moment werk ik samen met ongeveer 8 verschillende kleinschalige maar professionele labels zoals BabysCloset, Little-K, ByKels, LittleDescendant, LuckyLeaf etc.

Wat maakt TinyDutch uniek?
De producten die ik verkoop via TinyDutch zijn allemaal met heel veel liefde en zorg gemaakt. Alle labels zijn super gemotiveerd om een mooi en kwalitatief hoogstaand product te maken.

Op welk platform draait TinyDutch?

TinyDutch draait op Mijnwebwinkel

Maak je gebruik van Social media, zo ja welke? En ontvang je via
deze kanalen veel klanten?

Ik gebruik Facebook en Instagram. Ik denk dat 40% van mijn orders binnen komen via Social Media. Ik ben niet zo goed in het plaatsen van social berichten. Ik vind het niet fijn om mijn eigen gezicht eraan te verbinden en kan moeilijk inspirerende posts verzinnen. Ik vind het super knap wanneer mensen een heel duidelijk en herkenbaar brand kunnen creëren op social media.

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?Ik ben zelf enorm dol op producten uit Nederland. Een Gucci tas maak je mij niet blij mee… maar een stoere Cowboysbag yes please!. Ik ben dol op de kleinere Instagram shops die nog niet enorm bekend zijn bij het grote publiek, vaak maken ze enorm goede producten die op een eerlijke manier gemaakt worden. De affiniteit met kinderkleding heb ik natuurlijk door mijn eigen kids. Super leuk vind ik het om deze producten te kunnen verkopen, ik kan voor 100% achter de artikelen staan die via TinyDutch verkocht worden.

Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

Soms is het te rustig en soms te druk, altijd op de momenten dat het je niet uitkomt. Doordat ik samenwerk met kleine shops heb ik ook te maken met de menselijke factor en beperkingen daardoor. Eigenaren van de shops kunnen ziek worden, te druk zijn of hebben vaak kleine voorraden en snel wisselende collecties.

Wat zijn je wensen voor TinyDutch?

Over een half jaar gaat mijn jongste zoon ook naar school. Ik wil dan de focus leggen op uitbreiding en mij meer verdiepen in marketing strategieën. Ik weet zeker dat er nog veel meer uit te halen valt!.

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten?

Uhmm.. Denk er goed over na .. de kleine webshop markt is verzadigd, zeker die van kinderkleding. Het is erg lastig om er geld mee te verdienen en er gaat veel tijd inzitten. Het beeld van het hebben van een eigen webshop lijkt idyllisch maar valt in de praktijk soms nog wel eens tegen. Laat je goed informeren en zoek een uniek en goed product!. Tegelijk moet je je door niemand laten stoppen en geloven in jouw droom!. Als je een droom voor ogen hebt moet je daar volledig voor gaan en er iets moois van maken!.

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen