fbpx

4 tips om je webshop voor te bereiden op Black Friday

Black Friday komt eraan! Op vrijdag 25 november is het zo ver! Deze week staat in het teken van de beste deals en misschien wil jij er als webshopeigenaar ook wel aan deelnemen. Maar hoe kun je jouw webshop hier nu al het beste op gaan voorbereiden? In dit blogartikel zetten wij alle tips voor je op een rij!

Tip 1: Begin al vroeg met het klaarzetten van je content

Tegenwoordig zijn er niet alleen grote deals op Black Friday zelf, maar worden er een week van tevoren al kortingen aangeboden. Wil jij meerdere deals in deze week gaan aanbieden? Dan is het belangrijk dat je ruim van tevoren al een overzicht maakt hiervan. Daarnaast is het belangrijk om mensen goed op de hoogte te stellen van de aanbiedingen die eraan komen. Zorg dus dat je de content al klaarzet, voor je socials, nieuwsbrief en voor je advertenties.

Tip 2: Onderzoek van tevoren waar mensen behoefte naar hebben

Verkoop je bijvoorbeeld kleding, wat seizoensgebonden is? Dan zijn mensen in de oktober maand waarschijnlijk op zoek naar warmere kleding, zoals truien, jassen en lange broeken. Probeer hier slim op in te spelen met je aanbiedingen en kijk waar mensen op dat moment behoefte aan hebben. Zo kan je dit natuurlijk ook met andere producten doen. Onderzoek daarnaast ook wat de voorgaande jaren tijdens Black Friday veel gekocht werd door mensen.

Tip 3: Wees duidelijk over de langere bezorgtijden

Zorg dat de informatie over je levertijden ook geüpdate wordt tijdens Black Friday. Tijdens deze drukke week of dag zullen er waarschijnlijk veel meer bestellingen aankomen als je flinke kortingen aanbiedt. Hierdoor kan het wat langer duren voordat mensen hun bestelling binnen krijgen. Vermeld dit dan ook duidelijk op je website, zodat mensen van tevoren goed geïnformeerd zijn hierover.

Tip 4: Ga op tijd je inkopen doen

Heb jij voor jezelf al duidelijk welke kortingen je wilt gaan inzetten en voor welke producten? Houdt hier dan voldoende rekening mee met je voorraad. Ga op tijd inkopen doen en zorg dat je genoeg hebt om aan te kunnen bieden.

 

Wil jij gaan adverteren met Black Friday, maar weet je niet goed hoe je dit aanpakt? Geen probleem, kies dan voor het uitbesteden van je advertenties! Zo kan je groeien met je webshop, in klanten en orders. Bekijk onze website voor meer informatie: https://www.mrsecommerce.nl/social-media-advertenties/

meer blog berichten