fbpx

4 tips voor de social media van je webshop

Online zichtbaar zijn is enorm belangrijk voor je bedrijf. Social media is niet meer weg te denken. Dit is niet alleen belangrijk voor de zichtbaarheid van je webshop, maar speelt ook een grote rol in de online aankopen. Maar hoe pak je dit nu goed aan en zorg je daadwerkelijk ook voor meer betrokkenheid en voor meer aankopen? In dit blogartikel geef ik je 4 tips, om op te vallen met je webshop op social media!

Tip 1: Zorg dat je posts passen bij je doelgroep

Voordat je begint met posten is het belangrijk om te onderzoeken wat je doelgroep graag wilt zien. Kijk naar de laatste trends en speel in op de producten en/of diensten waar ze naar op zoek zijn.

Tip 2: Creëer interactie met je doelgroep

Zorg dat je interactie met je doelgroep creëert. Antwoord bijvoorbeeld op vragen onder je posts en houd bijvoorbeeld een Q&A in je stories. Zo kun je ook de vragen gelijk beantwoorden door te laten zien hoe het item staat of hoe het werkt. Ook kun je meer interactie creëren onder je berichten, door een vraag te stellen. Zo voelt de doelgroep zich ook meer betrokken. Let wel op dat je berichten niet alleen bedoeld zijn voor het verkopen van je producten en/of diensten.

Tip 3: Wees consistent

Blijf wel actief op social media. Plaats bijvoorbeeld 3 keer per week of elke dag een post, zodat je volgers up-to-date blijven over je webshop. Het is ook belangrijk om te kijken naar het taalgebruik en het kleurgebruik, wat je wilt gebruiken op je kanalen. Zorg dat dit ook past bij je webshop en wees hier ook consistent in.

Tip 4: Kijk ook naar andere mogelijkheden dan organische posts

Naast organische posts zijn er nog veel meer andere mogelijkheden om meer bekendheid te krijgen. Wil je dus eerst focussen op die naamsbekendheid, bijvoorbeeld om meer mensen naar je webshop te sturen? Dan kun je bijvoorbeeld gaan adverteren om meer bekendheid te krijgen! Zo kun je hier ook nog een campagne naast hangen om meer orders binnen te halen. Adverteren hoeft helemaal niet met een groot budget!

Heb je geen idee hoe het adverteren via social media werkt? Laat je advertenties dan uitbesteden! Neem een kijkje op onze website voor meer informatie: https://www.mrsecommerce.nl/social-media-advertenties/ 

 

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen