fbpx

5 tips voor het adverteren rondom de feestdagen, voor webshops

De feestdagen komen er weer aan en dit betekent dat mensen op zoek gaan naar kerstcadeaus voor familie en/of vrienden. Dit is dus een goede gelegenheid om te gaan adverteren voor je webshop. Misschien ben jij al begonnen met adverteren, of moet je nog beginnen. Maar met deze tips zorg je ervoor dat je wel succesvolle advertenties draait, tijdens de feestdagen! Je leest het in dit blogartikel.

Tip 1: Begin op tijd met het adverteren

Wil je gaan adverteren rondom de feestdagen? Zorg dan dat je op tijd begint. Mensen beginnen soms al begin december met het inslaan van kerstcadeaus. Ben je nog niet begonnen? Zorg dan dat je vandaag nog begint! Er zijn namelijk ook veel mensen die in de laatste twee weken pas gaan beginnen met het doen van de kerst aankopen. Je kan de advertenties bijvoorbeeld ook nog laten lopen tot het einde van het jaar, ook gericht op oud en nieuw.

Tip 2: Adverteren met speciale kortingen

Waarschijnlijk heb je dit al bij je concurrenten gezien, maar rondom de feestdagen worden er veel kortingen ingezet, om zo meer orders binnen te halen. Bedenk dus van tevoren of je kortingen wilt aanbieden en op welke producten je dit dan gaat aanbieden. Dit kun je vervolgens ook weer in je advertenties verwerken. Moeten mensen een code gebruiken bij het afrekenen? Verwerk dit dan ook weer in je advertenties.

Tip 3: Speel met je producten in op de behoefte van je klant

Heb jij bijvoorbeeld een kleding webshop? Dan is dit een mooie gelegenheid om de party collectie te promoten, misschien zelfs wel met korting! Voor kerst en oud en nieuw is je doelgroep waarschijnlijk op zoek naar een nieuwe party look, dus speel hier dan ook weer op in met je advertenties. Andere producten die vaak gekocht worden met de feestdagen zijn verzorgingsproducten zoals parfum, douchegel, bodycrème, shampoo, make up en sieraden! Probeer je goed te verplaatsen in je doelgroep en vraag jezelf af waar ze rond de feestdagen echt naar op zoek zijn.

Tip 4: Aanpassen van je advertentietekst en afbeeldingen

Wanneer je gaat adverteren voor de feestdagen is het belangrijk om je advertentietekst ook te optimaliseren. Vermeld bijvoorbeeld in je advertentietekst de woorden ‘kerst en feestdagen’ en speel in op de behoefte van je potentiële klant. Vergeet niet om de voordelen van je product te benoemen in je tekst. Zoals eerder beschreven, is het ook belangrijk dat je de korting hierin duidelijk beschrijft, met eventueel een kortingscode. Naast je advertentietekst kun je in de afbeeldingen ook verwerken dat het om een speciale kerst sale/december sale gaat, zodat je advertenties goed opvallen.

Tip 5: Zorg dat je genoeg voorraad hebt

Misschien wel het belangrijkste wat je moet voorbereiden, voordat je advertenties gaat inzetten. Wanneer je weet welke producten je rondom de feestdagen wilt promoten, is het belangrijk dat je een overzicht maakt van je voorraad. Zo weet je precies wat je nog moet inkopen, zodat je geen nee moet verkopen tegen mensen. Het is natuurlijk zonde om orders mis te lopen, omdat je te weinig hebt ingekocht.

 

Draaien jouw advertenties al, maar heb je sommige tips nog niet toegepast? Dan is het zeker nog niet te laat om aanpassingen door te voeren! Moet je nog beginnen met adverteren? Begin dan nog zo snel mogelijk! Veel succes met het toepassen van alle tips!

 

 

meer blog berichten

Waarom zet je USPS in op je webshop?

Wat maakt jouw webshop anders dan al die andere webshops? Door het toepassen van een unique selling point kun je ervoor zorgen dat bezoekers ook

Junior Online Marketeer (SEO) (Parttime)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te