fbpx

De voordelen voor het organiseren van je eigen evenement

Al eerder hebben wij jou een paar tips meegegeven voor het organiseren van je eigen zakelijke evenement. Je vraagt je nu misschien af waarom dit voordelig is voor je bedrijf. In dit blogartikel lees je alles over de voordelen!

Promotie van je bedrijf

Je kunt je bedrijf onder de aandacht brengen van nieuwe mensen. Zo zijn er waarschijnlijk ook wel wat mensen die een product/dienst bij je willen aanschaffen na het event. Tevreden bezoekers zullen je bedrijf misschien ook wel benoemen bij vrienden/kennissen of familie. Zo zorg je ook weer voor gratis reclame voor je bedrijf.

Voorsprong op je concurrentie

Hebben je concurrenten nog geen evenement georganiseerd? Dan blijf je zo de concurrentie voor! Het is belangrijk om je te onderscheiden van je concurrenten. Wanneer je concurrenten wel al een event hebben georganiseerd, kun je in jouw event bepaalde dingen meenemen die jouw bedrijf echt uniek maken. Ook kun je bepaalde verrassingselementen meenemen die zorgen dat je evenement zich onderscheidt van anderen.

Verkrijg nieuwe klanten

Zoals hierboven beschreven is er ook een grote kans dat het event je nieuwe klanten zal opleveren. Dit is natuurlijk ook een enorm voordeel voor je bedrijf! Je kunt mensen nog meer stimuleren om een product/dienst van jou aan te schaffen door een overzicht te maken van je aanbod. Geef dit aan elke deelnemer zodat ze dit rustig kunnen doorlezen. Daarnaast kun je ze ook naar je website sturen met hun telefoon. Mensen vinden het vaak fijn als alles zo makkelijk mogelijk gemaakt wordt voor hun.

Verbeter het huidige klantencontact

Zijn er ook een aantal huidige klanten aanwezig bij het event? Dan kun je ze laten zien dat je echt weet waar je over praat. Deel je kennis tijdens dit event en gebruik het om hun nog meer te inspireren. Mensen kopen sneller bij je als ze dan ook overtuigd zijn van jouw kennis. Daarnaast kun je hier ook goed laten zien dat je echt aandacht besteed aan je klanten en goed luistert naar hun wensen.

 

Op 19 oktober organiseer ik overigens mijn eigen event, namelijk ‘Hét webshop groei event!’ Het is hét event waar jij als webshop eigenaar bij moet zijn. Na het event ga je naar huis met een enorme boost aan inspiratie en informatie om jouw webshop naar het volgende niveau te tillen. Wat precies de inhoud van de dag zal zijn, hou ik nog even geheim. Maar ik beloof je dat het je niet zal teleurstellen! Het event vindt plaats in het Carlton President Hotel in Utrecht. Zorg dat je erbij bent: https://www.mrsecommerce.nl/event/

 

meer blog berichten