fbpx

Goede fotografie in een handomdraai

In een wereld waar online en sociale media een alsmaar grotere rol spelen, is fotografie steeds belangrijker. Je wilt je onderscheiden en een krachtig (beeld)merk neerzetten. Veel ondernemers kennen de struggle en de druk die gepaard gaat bij online zichtbaar willen zijn. Want waar haal je de tijd vandaan om – naast je dagelijkse werkzaamheden – ook nog content te maken voor jouw onlinekanalen?

In dit blog vind je 5 eenvoudige tips die je helpen om in korte tijd aansprekende foto’s te maken met je smartphone.

1. Ken je doelgroep

Weet jij wat voor beelden jouw ideale klant het meest aanspreekt? Duik in je statistieken en kijk welk type content het goed heeft gedaan en de hoogte conversie heeft opgeleverd. Want je kunt nog zulke mooie en/of creatieve productfoto’s maken, als jouw doelgroep hier op aanslaat, is dat natuurlijk zonde van je tijd.

2. Bereid je content voor

Ofwel, denk na over wat je wilt vertellen en welke beelden je hiervoor nodig hebt. Door er alvast over na te denken voordat je gaat fotograferen zal je gerichtere beelden maken. Foto’s die verhalen vertellen. Waarbij het onderschrift zichzelf eigenlijk al schrijft (onderschat de (verkoop)kracht van een goede caption niet!).

3. Let there be light!

Een goede foto valt of staat met een goede belichting. Fotografie is tenslotte letterlijk ‘schrijven met licht’. Zorg dat je fotografeert in een ruimte waar er voldoende daglicht is. Jouw smartphone gaat de foto zelf proberen op te lichten als het te donker is en dit gaat ten kosten van de kwaliteit.

Soms is het verleidelijk om de flits aan te zetten op je smartphone. Dit zorgt echter voor een platgeslagen beeld. Niet doen dus!

4. Maak gebruik van de burstmodus

Fotografeer je personen of iets wat beweegt? Maak dan gebruik van de burstmodus door de fotografeerknop ingedrukt te houden (inhouden en naar links swipen voor iPhone 11). Deze mooie functie op je smartphone zorgt ervoor dat er heel snel achter elkaar meerdere beelden worden gemaakt. Je hebt dus het hele moment op beeld en selecteert achteraf eenvoudig het beste beeld.

5. Zoom met je voeten

De kwaliteit van smartphonefotografie is – over het algemeen – goed genoeg voor online gebruik op social media. Je wilt dus kosten wat het kost zorgen dat je de kwaliteit zo optimaal mogelijk houdt. Zoom is funest voor de kwaliteit van je foto. Een telefoon maakt namelijk letterlijk een uitsnede van het grotere beeld. Kun je net zo goed zelf wat dichter bij het onderwerp gaan staan, nietwaar?

Celine Verhoef is fotograaf en content strateeg. Zij staat voor fotografie zonder poespas, waarbij ze jou laat zien zoals je bent. Met haar bedrijf C-You Online richt ze zich op het ontzorgen van bedrijven en ondernemers op het gebied van fotografie en online content. Zo maakt ze niet alleen de beelden, maar zet ze deze ook online met bijpassende en aansprekende teksten. Ook verzorgt ze trainingen op het gebied van fotografie en (online) communicatie. www.c-you.online

 

 

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen