fbpx

Hoe krijg ik meer bezoekers via Google

Wanneer je meer klanten wilt krijgen via Google,  zijn er enkele dingen die je kunt doen om hoger in de zoekresultaten te komen. Misschien heb je wel eens gehoord van SEO en schrikt het je af, maar in dit blog geef ik je een aantal handvatten die jij kunt toepassen op jouw webshop om meer bezoekers via Google te krijgen.

Tekst is the key!

Een groot deel van de webshops heeft eigenlijk veel te weinig tekst op zijn website staan. Op de homepage staat misschien alleen een tekstje over jezelf, maar eigenlijk vertel je daar niet wat je verkoopt. De categorieën zijn of leeg of er staan in twee zinnen heel kort wat voor producten je hebt. Besef je alleen wel dat wanneer je dit ook op jouw webshop hebt staan, dat Google eigenlijk helemaal niet weet wat je nou eigenlijk verkoopt. Ja, je hebt producten met een titel misschien een productomschrijving, maar meer eigenlijk niet. Dus om hoger in Google te komen, is het vullen van je webshop met tekst waarin je verteld wat je verkoopt een van je eerste stappen.

Zorg voor unieke productteksten

Misschien herken je dit wel, je moet even snel wat producten online zetten en gebruikt daarom even snel dezelfde tekst. Niet heel slim, want Google ziet dit als dubbele content. Google geeft voorrang aan webshops die unieke en eigen content hebben, dus door gebruik te maken van dubbele content van jezelf of van de leverancier krijg je eigenlijk strafpunten. Deze strafpunten kun je enkel oplossen door ervoor te zorgen dat al je producten een unieke product tekst heeft.

Beantwoord de vragen van je klant

Verkoop je een product waar mensen vragen over kunnen hebben. Bijvoorbeeld hoe je het product gebruikt of hoe je het was? Dan is het een goed idee om pagina’s of een blog op je webshop te plaatsen, waar je deze vragen gaat beantwoorden. Consumenten zoeken namelijk steeds meer met hele zinnen en vragen en wanneer jij deze beantwoordt, zal Google jou sneller laten zien in de zoekresultaten.

 

 

Meer weten over hoger in Google komen en waarom het belangrijk is? Bekijk dan de video hieronder.

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen