fbpx

Hoe krijg ik meer inschrijvingen voor mijn webinar/masterclass?

Je wilt een Masterclass of webinar geven, maar je vindt het lastig om meer inschrijvingen te krijgen. Er zijn verschillende manieren om te zorgen voor meer inschrijvingen. In dit blogartikel vertel ik je alle tips!

Tip 1: Gebruik je social media

Je kunt ervoor zorgen dat meer mensen zich aanmelden voor jouw masterclass of webinar, door gebruik te maken van je eigen social media. Zo kan je dit delen via je Facebook, Instagram of op je eigen LinkedIn. Je kunt het bericht ook vaker delen om je volgers eraan te herinneren. Op deze manier kun je meer inschrijvingen krijgen voor je webinar of Masterclass. Dit hoeven natuurlijk niet alleen maar nieuwe klanten te zijn.

Tip 2: Zet je nieuwsbrief in

Een ander middel wat je in kunt zetten om zo meer inschrijvingen te verkrijgen, is je mailinglijst. Je kunt een mailtje opstellen naar mensen die zich bij jouw nieuwsbrief hebben ingeschreven. Zorg er wel voor dat je duidelijk in de tekst vermeldt waar ze zich kunnen aanmelden. Maak het mensen zo makkelijk mogelijk door een link naar je website erbij te zetten.

Tip 3: Samenwerken met anderen

Naast jouw eigen netwerk kun je natuurlijk ook gebruik maken van het netwerk van iemand anders. Zorg er wel voor dat het netwerk van de ander ook aansluit bij de mensen die je wilt trekken voor je masterclass of webinar. Samenwerken kan enorm in je voordeel zijn, maar maak wel duidelijke afspraken met de ander.

Tip 4: adverteren: social media advertenties

De laatste tip die ik wil meegeven, is online marketing in de vorm van social media advertenties. Denk aan Facebook ads en/of Instagram ads. Het kan zo zijn dat je organisch al hebt geprobeerd om mensen te bereiken, maar met te weinig resultaat. Door gebruik te maken van de Facebook Business Manager kan je ook meer inschrijvingen verkrijgen. Dit vergroot namelijk ook je bereik enorm. Adverteren via social media is de perfecte manier om zo je ideale klant te bereiken.

Weet je niet goed hoe je een campagne moet opzetten, om zo meer klanten te verkrijgen voor je Masterclass of Webinar? Dan kun je deze dienst ook laten uitbesteden! Bezoek onze website voor meer informatie: https://www.mrsecommerce.nl/social-media-advertenties/ 

 

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen