fbpx

Is wholesale een perfecte manier voor extra inkomsten met jouw webshop?

Wholesale betekent dat je jouw producten gaat aanbieden voor wederverkoop. Wholesale is letterlijk het woord groothandel. Andere (web)winkels kunnen producten bij jou inkopen en het vervolgens in hun eigen webshop verkopen. Het kan dus een perfecte manier zijn om én extra inkomsten te krijgen én meer naamsbekendheid te krijgen voor je webshop. In dit blog bericht vertellen wij je er alles over. 


Groeien met je webshop.

Wanneer jouw webshop groeit en je het aanbod goed aan kan kan je er voor kiezen om jouw collectie op meerdere verkooppunten te gaan verkopen.  

Hoe begin je met wholesale?

Misschien krijg jij als webshop wel e-mails met vragen of je de collectie die jij verkoopt ook wil aanbieden voor wholesale. Dit is natuurlijk heel erg tof, maar gaat je ook tijd kosten. Je moet zorgen dat je een voorraad kan sturen naar de klant die de producten gaat verkopen. Vaak nemen deze webshops een flink aantal stuks af. Wanneer je zelf denkt: deze webshop zou perfect bij mij passen, stuur ze dan zeker een berichtje. Het zou natuurlijk leuk zijn als ze de producten die jij hebt willen gaan verkopen.

Maak een wholesale website.

Veel webshops maken een wholesale website. Hier kunnen geïnteresseerde kijken wat voor producten je op dit moment aan kan bieden. Je kunt hier een open of besloten website van maken. 

Wanneer je de prijzen erbij wil zetten is het vaak beter om je website ‘’besloten’’ te maken. Klanten die geïnteresseerd zijn en wholesale klant zijn geworden kunnen bij jouw inloggegevens aanvragen en op deze manier zelf hun producten uit zoeken. Dit kan veel tijd schelen omdat je er zelf weinig aan hoeft te doen. Tot je de bestelling in orde moet maken natuurlijk!

Met een besloten website kun je op deze manier zelf kijken welke klanten je gaat toelaten. Bekijk van tevoren wat voor webshop ze hebben en of de producten die jij verkoopt ook passen bij deze webshop.

Wholesale in Nederland of ook andere landen?

Nu kun je ook de keus maken of je de wholesale beschikbaar maakt voor Nederland of ook voor andere landen. Let wel op dat je de wholesale webshop ook beschikbaar maakt in het Engels.

Bepaal een minimum afname bedrag voor wholesale klanten.

Wanneer klanten producten gaan afnemen is het goed om aan te geven dat ze voor minimaal een X bedrag moeten bestellen. Het hebben van wholesale naast jouw webshop zal niet veel verschillen. Op beide accounts komen bestellingen binnen. Je zult alleen zien dat je meerdere stuks van dezelfde items verkoopt op je Wholesale account. De klanten die op jou eigen openbare webshop komen zullen sneller verschillende items bestellen. 

Let op; soms is de kostprijs van een wholesale item erg laag. Bekijk dus goed of je genoeg winst maakt als je jouw producten gaat aanbieden voor wholesale.

Prijzen bepalen.

Naast het feit dat jij wilt verdienen aan de producten die je verkoopt willen wholesale webshops dit ook. De prijzen zijn vaak bepaald door een bepaalde rekensom. 

Prijs; Winkelprijs, delen door 2 tot 2.5. Wanneer een product €20,- kost incl. btw, vraag je ongeveer €8,- tot €10,- excl. btw.  Zorg er voor dat je genoeg marge hebt. 

Maak duidelijke afspraken in je verkoopvoorwaarden. 

Probeer goede afspraken te maken dat de klanten de producten voor dezelfde prijs verkopen als jij dat doet. Zo blijven de prijzen gelijk. Maak ook afspraken over het aantal korting wat de verkoper mag geven.

Leg alles vast in een contract, je kunt er dan altijd op terugvallen als er een discussie ontstaat.

Het kan natuurlijk gebeuren dat jouw producten duurder worden, maar let op dat je dit dan ook door gaat voeren in jou wholesale account. Doe dit niet te vaak; Het is namelijk niet prettig voor je klanten als je steeds tussentijds de voorwaarden gaat veranderen.

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen