fbpx

Met deze stappen maak je jouw webshop beter vindbaar in Google

Hoe frustrerend is het wanneer je een goed product hebt en een mooie website, maar je webshop toch niet goed vindbaar is in Google? Het kan tegenwoordig weken of maanden duren voordat je webshop beter vindbaar is in zoekmachines. Maar dit proces kun je versnellen, zodat Google jouw website hoger in de zoekresultaten zal laten zien. Ben je benieuwd hoe je dit aanpakt? Lees dan de stappen in het blogartikel snel verder! 

De content afstemmen op het zoekgedrag van je bezoeker

Probeer je goed in te leven in het zoekgedrag van de bezoeker. Bedenk welke zoekwoorden zij zouden intypen en richt je daarnaast ook op longrail verkeer. Dit zijn meerdere zoekwoorden in dezelfde zoekopdracht. Probeer ook niet te algemene zoekwoorden te gebruiken maar wees specifiek hierin. Kijk ook naar zoekwoorden waar andere webshops nog niet goed op scoren. Verzamel je zoekwoorden op een lijstje. 

Geef context aan je links

Het is belangrijk dat je verwijzingen naar pagina’s gebruikt, zoals hyperlinks. Zorg dat alle belangrijke pagina’s op de website interne verwijzingen hebben. Google vindt dit namelijk interessant. Zorg er ook voor dat je link naar bijvoorbeeld een productpagina, goede tekst omvat. Zo begrijpt de zoekmachine beter wat er  precies op de pagina te vinden is. Google zal een nietszeggende link met veel tekens als minder interessant beoordelen. Geef dus context mee aan de links. 

Je website teksten verbeteren

Je kunt ervoor zorgen dat je webshop beter vindbaar wordt in Google, door zoekwoorden te verwerken in je tekst. Zorg er dus voor dat je zoekwoorden verwerkt in de titel, tussenkopjes en de tekst zelf. Gebruik niet teveel zoekwoorden, want dit betekent niet dat je beter vindbaar zal woorden in Google. Wanneer je teksten teveel zoekwoorden bevatten, zal Google je webshop lager plaatsen in de lijst met zoekresultaten. Kortom, je teksten worden slecht leesbaar. Google beloont de kwaliteit van je tekst, dus zorg ervoor dat je teksten goed leesbaar zijn.

Linkbuilding

Door andere websites te laten linken naar jouw webshop zul je beter vindbaar worden in Google. Hoe meer websites linken naar jouw webshop, hoe belangrijker Google jouw webshop zal vinden. Let wel op dat Google ook kijkt naar de betrouwbaarheid van de bron. Wanneer een andere pagina naar jouw webshop linkt, moet dit onderwerp natuurlijk wel relevant zijn.      

Door deze stappen te volgen zul je zien dat jouw webshop beter vindbaar zal worden in Google. Succes met het toepassen!

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen