fbpx

Vijf veel gemaakte Seo fouten

Seo is een vak apart, maar zo belangrijk om je website beter gevonden te laten worden in Google. Het gaat alleen niet altijd goed. Ik heb vijf veel gemaakte seo fouten op een rijtje gezet.

 

  1. Te veel gebruik gemaakt van zoekwoorden

Sommige mensen denken dat wanneer je zo veel mogelijk je zoekwoord op een pagina plaatst, dat deze daardoor beter op gepakt wordt door Google. Vroeger werd er ook nog wel eens gebruikgemaakt van onzichtbare zoekwoorden, doordat het lettertype in dezelfde kleur als de achtergrond gebruikt werd.

Hier trapt Google alleen niet meer in. Ja, je moet ervoor zorgen dat je zoekwoorden een aantal keren voorkomen op een pagina, maar het is wel belangrijk dat het een goed leesbaar verhaal is. Niet alleen voor je bezoeker, maar ook Google ziet of het waardevolle content is. Ziet Google het niet als waardevolle content, dan zal je niet hoger in de zoekresultaten komen.

  1. Gekopieerde content gebruiken

Het gebruik van gekopieerde content is een veel voorkomend probleem. Het kan zijn dat je teksten kopieert van een andere website, van je leverancier of dat je bij alle artikelen op je website dezelfde tekst gebruikt. Deze dubbele inhoud is niet goed voor je vindbaarheid en kan er zelfs voor zorgen dat je nog slechter gevonden wordt.

Zorg daarom altijd voor unieke content, op deze manier zal Google je website zien als waardevol en je hoger in de rankings plaatsen.

 

  1. Te weinig tekst

Ook het gebruik van te weinig tekst is een reden waarom Google je niet hoger in de zoekresultaten plaatst. Een of twee zinnen op een pagina met misschien niet eens een gebruik van de zoekwoorden, zorgt ervoor dat Google deze content niet als waardevol ziet.

Ga daarom er eens goed voor zitten en schrijf voor elke pagina een uniek stukje tekst van minimaal twee alinea’s. Er is weliswaar geen minimaal aantal woorden die je kunt gebruiken, maar je kunt beter iets meer goed geschreven tekst plaatsen dan te weinig.

  1. Geen gebruik maken van analytics

Google Analytics is misschien voor veel mensen onduidelijk, maar het is belangrijk om regelmatig je statistieken te bekijken. Het kan namelijk zijn dat je pagina’s een hoog bounce percentage hebben en je de verkeerde bezoekers aan trekt.

Dit kan komen doordat je bijvoorbeeld de verkeerde zoekwoorden in je teksten gebruikt. Het kan daarom zeker van belang zijn om regelmatig je statistieken na te kijken om te zien welke pagina’s geoptimaliseerd moeten worden.

  1. Irrelevante linkjes

Linkbuilding, iets wat veelvoudig aan werd geprezen om beter vindbaar te worden in Google. Dit is zeker nog wel van belang, maar zorg er wel voor dat het relevante linkjes zijn. Zo kun je op jouw website wel verwijzen naar een wintersport website, maar wanneer jij badkleding verkoopt kan dit net niet de goede match zijn.

Zorg er dan ook voor dat je enkel linkjes op je website plaatst die van belang zijn voor jouw website. Tevens zijn interne links ook zeer waardevol. Zo kan je de ene naar de andere pagina laten verwijzen. Controleer wel regelmatig of alle links nog wel correct werken.

Wil je liever jouw SEO uitbesteden? Klik dan hier voor alle informatie

meer blog berichten

Hoe zet je TikTok in voor je webshop?

Steeds meer bedrijven zetten video in op social media. Logisch ook, want door video in te zetten, krijgen potentiële klanten sneller een band met het