fbpx

Waarom een keurmerk belangrijk is voor je webshop

Consumenten willen met een gerust hart online kunnen shoppen. Een keurmerk kan hierbij helpen. Dit zal ervoor zorgen dat ze sneller wat bij jouw webshop zullen kopen. Maar wat is een keurmerk nu precies en waarom is dit voordelig om te hebben als webshop?

Wat is een keurmerk?

Wanneer je een keurmerk hebt laat je zien dat consumenten veilig wat bij jouw webshop kunnen kopen. Het biedt niet alleen voor je klanten een meerwaarde, maar ook zeker voor je webshop. Zo heeft je klant een betere bescherming, maar ook je webshop heeft een betere bescherming. Een keurmerk garandeert eigenlijk dat jouw producten of diensten betrouwbaar zijn.

Een keurmerk zorgt voor vertrouwen en zekerheid

Het hebben van een keurmerk zorgt voor meer vertrouwen bij de consument, maar daarnaast geeft het hen ook meer zekerheid. Het geeft meer zekerheid over het product/dienst, maar ook over de levering en de betaling.

Voldoet aan de wettelijke eisen

Keurmerken controleren daarnaast of je webshop aan de wettelijke eisen voldoet voor het online verkopen. Je website moet informatie bevatten zoals hoe ze contact met je kunnen opnemen, recht op het retourneren en welke stappen ze moeten nemen wanneer ze een klacht willen indienen.

Tweezijdige algemene voorwaarden

Indien je voor Webshop keurmerk kiest, ben je verplicht op het hebben van tweezijdige algemene voorwaarden. Het voordeel hiervan is dat dit betere voorwaarden bevat dan alleen de algemene voorwaarden, die alleen door de ondernemer zijn opgesteld. De tweezijdige algemene voorwaarden zijn ook in het belang van de consument. Dit zorgt ook voor meer vertrouwen in je webshop.

Heb je nog geen keurmerk voor je webshop, maar wil je dit wel nog graag? Kies dan voor Webshop Keurmerk! Met de code ME22 krijg je jouw lidmaatschap voor de eerste 6 maanden gratis. Ga voor meer informatie naar: www.keurmerk.info

meer blog berichten

Hoe zet je TikTok in voor je webshop?

Steeds meer bedrijven zetten video in op social media. Logisch ook, want door video in te zetten, krijgen potentiële klanten sneller een band met het