fbpx

Waarom een keurmerk belangrijk is voor je webshop

Consumenten willen met een gerust hart online kunnen shoppen. Een keurmerk kan hierbij helpen. Dit zal ervoor zorgen dat ze sneller wat bij jouw webshop zullen kopen. Maar wat is een keurmerk nu precies en waarom is dit voordelig om te hebben als webshop?

Wat is een keurmerk?

Wanneer je een keurmerk hebt laat je zien dat consumenten veilig wat bij jouw webshop kunnen kopen. Het biedt niet alleen voor je klanten een meerwaarde, maar ook zeker voor je webshop. Zo heeft je klant een betere bescherming, maar ook je webshop heeft een betere bescherming. Een keurmerk garandeert eigenlijk dat jouw producten of diensten betrouwbaar zijn.

Een keurmerk zorgt voor vertrouwen en zekerheid

Het hebben van een keurmerk zorgt voor meer vertrouwen bij de consument, maar daarnaast geeft het hen ook meer zekerheid. Het geeft meer zekerheid over het product/dienst, maar ook over de levering en de betaling.

Voldoet aan de wettelijke eisen

Keurmerken controleren daarnaast of je webshop aan de wettelijke eisen voldoet voor het online verkopen. Je website moet informatie bevatten zoals hoe ze contact met je kunnen opnemen, recht op het retourneren en welke stappen ze moeten nemen wanneer ze een klacht willen indienen.

Tweezijdige algemene voorwaarden

Indien je voor Webshop keurmerk kiest, ben je verplicht op het hebben van tweezijdige algemene voorwaarden. Het voordeel hiervan is dat dit betere voorwaarden bevat dan alleen de algemene voorwaarden, die alleen door de ondernemer zijn opgesteld. De tweezijdige algemene voorwaarden zijn ook in het belang van de consument. Dit zorgt ook voor meer vertrouwen in je webshop.

Heb je nog geen keurmerk voor je webshop, maar wil je dit wel nog graag? Kies dan voor Webshop Keurmerk! Met de code ME22 krijg je jouw lidmaatschap voor de eerste 6 maanden gratis. Ga voor meer informatie naar: www.keurmerk.info

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen