fbpx

Wat zijn de voordelen van adverteren voor jouw webshop?

Veel webshops weten vaak niet waar ze moeten beginnen met online adverteren. Offline adverteren komt zelden voor, als je kijkt naar jezelf hoe vaak per dag jij je mobiel pakt en online opzoek bent naar producten en diensten. Tegenwoordig leeft iedereen online en daarom is het ook voor jouw webshop belangrijk dat jij adverteert op de plek waar jouw klanten zich bevinden!

Online adverteren

Er zijn nog maar weinig webshops die niet online adverteren via Facebook en Instagram. Door online te adverteren kun je beter concurreren met webshops uit dezelfde branche. Het fijne aan online adverteren is dat je direct de resultaten kunt zien en je in een korte tijd een veel bredere groep mensen bereikt. Online kun je op een specifieke doelgroep adverteren, om alleen de klanten die te bereiken die passen bij jouw bedrijf!  Je kunt gemakkelijker je campagne aanpassen of bij sturen, omdat de resultaten direct zichtbaar zijn. Op deze manier voorkom je dat je meer geld uitgeeft dan nodig is. In verhouding met offline adverteren is dit een stuk voordeliger, je kunt zelf je budget bepalen.

Online adverteren helpt je naamsbekendheid creëren. Met online adverteren laat je zien wat voor webshop je bent en welke producten of diensten je verkoopt. Het is vooral belangrijk voor beginnende bedrijven of webshops of als je een nieuw merk op de markt wilt zetten is dit de perfecte manier om het onder de aandacht te brengen. Je kunt met online adverteren ook potentiële klanten beïnvloeden. Je kunt ervoor zorgen dat jij met online adverteren zichtbaar bent in de oriëntatiefase. Veel mensen doen eerst onder onderzoek op sociale media voordat ze over gaan tot een aankoop. Je kunt klanten ook overtuigen door gebruik te maken van ondersteunende blogs.

Hoe zorg je er dan voor dat klanten uiteindelijk bij jouw webshop kopen? Tegenwoordig kun je als webshop jouw producten of diensten koppelen aan Facebook en/of Instagram shopping. Hierdoor kunnen klanten die jouw social media bezoeken direct doorklikken naar de website. Online-advertenties wekken een associatie op. Je doelgroep kan je helpen om te bouwen aan een reputatie, het achterlaten van reviews helpt jouw webshop. Je kan bestaande klanten ook nieuwsbrieven sturen waarin je gerichte informatie deelt (acties, ondersteunende informatie).

Voordelen online adverteren

  1. Je kunt gemakkelijk jouw doelgroep bereiken

Facebook en Instagram hebben met hulp van Google al data verzameld over doelgroepen die jij gratis kan gebruiken met jouw advertentie. Op deze manier kun jij een advertentie aanzetten op de doelgroep die jij aanmaakt en voorkom je dat je te veel aan advertentiekosten betaald.

  1. Je kunt zelf jouw budget bepalen die jij gedurende de campagne wilt besteden

Online kun je zelf beslissen hoeveel je wilt besteden aan jouw campagne. Je zit niet vast aan een vastgesteld budget. Bij online adverteren betaal je per klik, als er te veel geklikt wordt stopt de advertentie. Zo heb je nooit meer kosten dan dat jij vooraf hebt ingesteld.

  1. Meten is weten

Met online-advertenties heb je zicht op statistieken. Je kunt zien hoeveel orders en omzet een advertentie oplevert. Zo kun je ook de advertenties uitzetten die het niet goed doen, waardoor er meer geld gaat naar de advertenties die de orders binnen halen. Ook meet het de conversies van je webshop, website of apps. Als je zoekwoorden niet aansluiten bij de zoekwoorden van jouw doelgroep kun je dit op tijd aan passen.

  1. Je kunt je campagne gemakkelijk aanpassen en optimaliseren

Heb je een foutje gemaakt in jouw Facebook of Instagram bericht of heb je je bedacht? Dat is geen probleem, online-advertenties kun je op ieder moment dat het jouw uitkomt gemakkelijk aanpassen!

  1. Je kunt zelf bepalen wanneer de advertentie wordt getoond

Met online adverteren kun je gemakkelijk vooruit plannen en een begin- en eindtijd instellen.

Wil jij meer weten over het adverteren op Facebook en Instagram? Of ben jij op zoek naar iemand die dit voor jou kan doen? Neem gerust contact met ons op! Via team@mrsecommerce.nl of bel ons 0850470224!

 

meer blog berichten

A computer screen displaying an array of various products

Hoe werkt Google shopping voor webshops?

Ontdek hoe Google Shopping werkt voor webshops en leer hoe je jouw producten effectief kunt promoten en verkopen op dit populaire platform.