fbpx

Welke afmetingen moet ik gebruiken voor mijn Facebook advertenties?

In dit blog leg ik je uit hoe het zit met de afmetingen van je afbeeldingen voor Facebook advertenties. Er zijn namelijk verschillende afmetingen die je kunt gebruiken voor verschillende type advertenties. Ik breng in kaart welke afmetingen worden aangeraden, zodat jij gemakkelijk en snel je afbeeldingen kan invoegen.

Tijdlijn advertenties

Om te beginnen met de meest gebruikte vorm op Facebook: de tijdlijn. Als je hier je advertenties wil plaatsen, is het aangeraden om afbeeldingen te gebruiken met een afmeting van 1080 x 1080 pixels. Let er op dat de minimale afmetingen 600 x 600 pixels zijn. Op het moment dat je afbeeldingen afwijken van deze afmetingen, past Facebook je afbeeldingen automatisch aan. Wat ook handig is om te weten, is dat de maximale bestandsgrootte van je ads 30 MB is.

Story advertenties

De afmetingen voor de stories zijn zoals misschien wel verwacht net een tikje groter, het advies is om afbeeldingen te gebruiken met een afmeting van 1080 x 1920 pixels. Hier geldt een minimale breedte van 500 pixels.

Weet je nog niet zeker wat voor inhoud jouw advertenties kunnen hebben? Je kunt dingen plaatsen als een aankondiging van iets nieuws of iets belangrijks, een herinnering, previews (korte video’s), polls en nog veel meer. Polls zijn overigens een hele handige manier om het contact met je klanten te verbeteren, omdat ze op deze manier interactief met jouw pagina meedoen. Door polls kun je gemakkelijk de voorkeur van je klanten achterhalen en inspelen op hen wensen.

Reels

Bij de reels gelden dezelfde aanbevelingen als bij de stories, dus ook 1080 x 1920 pixels met een minimale breedte van 500 pixels.

meer blog berichten

Waarom zet je USPS in op je webshop?

Wat maakt jouw webshop anders dan al die andere webshops? Door het toepassen van een unique selling point kun je ervoor zorgen dat bezoekers ook

Junior Online Marketeer (SEO) (Parttime)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te