fbpx

3 tips om inkomsten uit je webshop op te nemen

Je herkent het vast wel? Alle inkomsten die je verdient met je webshop, investeer je net zo snel weer terug in je webshop. Dit doe je al snel omdat je wilt doorgroeien en er investeringen nodig zijn. Helaas loop je hierbij in de grote valkuil dat dit proces zo wel een paar jaar kan duren en je jezelf helemaal niets uitbetaald en je voor niets aan het werk bent.

Hoe doorbreek ik dit patroon?

Voor een baas werk je ook niet voor niets, het is daarom belangrijk om jezelf ook eens geld uit te betalen vanuit je webshop. Het hoeft nog niet meteen een heel salaris te zijn, maar soms kan een klein aandeel er al voor zorgen dat je trots bent op het werk dat je verzet.

Tip 1:

Open een zakelijke spaarrekening en stort van elke inkomsten een deel op deze spaarrekening. Zorg voor helderheid voor jezelf en zorg er voor dat dit altijd een vast percentage is, bijvoorbeeld 5%. Ga niet direct voor een te groot percentage die je gaat missen voor je uitgaves, 5% is een klein aandeel die je niet direct zult missen. Je kunt dit percentage elk kwartaal mogelijk iets verhogen. Let wel op: Ga geen geld van deze rekening lenen!

Tip 2:

Bekijk eens waar je op kunt besparen. Geef je veel geld uit aan verpakkingsmateriaal wat eigenlijk maar blijft liggen of heb je een artikelgroep die niet verkoopt en wel je investering vraagt? Ga hier dan eens kritisch naar kijken en ga kosten schrappen. Vaak doe je veel uitgaves omdat het je allemaal leuk lijkt, maar in de praktijk heeft het geen meerwaarde. Door hier geld op te besparen hou je meer geld over om in te investeren of om op je spaarrekening te zetten.

Tip 3:

Kies een haalbaar bedrag wat je maandelijks op mag nemen en betaal dit dan ook standaard aan het einde van de maand aan jezelf uit! Zorg er voor dat dit een vast bedrag is zodat je niet de ene maand veel meer opneemt dan de andere. Hierdoor ga je ook een buffertje opbouwen voor een mindere maand, zodat je alsnog het bedrag kunt overmaken.

Dit voorbeeld is voor kleinere webshops, het principe kan ook toegepast worden bij grotere webshop waarbij je wat meer vastigheid wilt met inkomen. Dit concept komt voort uit de “Profit first” methode waarbij je verschillende rekeningen hebt en je met “potjes” werkt. Wil je hier meer over lezen? Bekijk dan eens het boek profit first. 

 

 

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen