fbpx

Bescherm je klanten en jezelf: de SSL-verbinding is belangrijk voor je webshop.

Beheer jij een webshop en staat er geen groen slotje voor jouw domeinnaam? Dan maak jij nog geen gebruik van de SSL-verbinding en is jouw webshop dus onveilig. Het missen van deze verbinding kan voor grote gevolgen zorgen. Maar waarom is een SSL-verbinding dan zo belangrijk voor je webshop en hoe krijg je die?

Wat betekent SSL en waarom is het zo belangrijk?

De afkorting SSL staat voor ‘Secure Sockets Layer’. Een SSL is te herkennen aan “https” in de adresbalk van de webshop of website.

Een SSL-certificaat zorgt ervoor dat de klant zich veiliger op jouw webshop kan bewegen. Dat komt doordat de verbinding tussen de klant en jouw webshop, dankzij dit certificaat, versleuteld is. Hierdoor kan een derde partij geen gegevens onderscheppen of wijzigen, bijvoorbeeld als een klant een aankoop doet via jouw webshop. Het SSL-certificaat zorgt ervoor dat de betaalinformatie die verzonden wordt, beschermd is. Zeker in deze tijd, met de nieuwe AVG- wetgeving, wil je niet dat belangrijke informatie onderschept of gelezen kan worden door personen die hier niets mee te maken hebben, toch?

Daarnaast zorgt het SSL-certificaat ervoor dat de klant zeker weet dat hij of zij zakendoet met een partij die waarde hecht aan de veiligheid. Het certificaat plaatst namelijk een “https” voor jouw webshoplink en zorgt ervoor dat Google jouw webshop een groen slotje geeft. Dit geeft aan dat jouw webshop veilig is om te bezoeken. Ook plaatst Google webshops en websites met een SSL-certificaat hoger in de ranking.

Maar hoe regel ik een SSL-certificaat voor mijn webshop en wat zijn de kosten?

Het is duidelijk dat een SSL-verbinding niet mag ontbreken voor je webshop, maar hoe regel je dat? Er zijn veel verschillende aanbieders met veel verschillende SSL-niveaus, iedere webshop is immers anders. Begin met het contact opnemen met de hostingpartij van jouw webshop. Vaak bieden zij ook de SSL-certificaten aan. Dit scheelt je een hoop zoeken en regelen! Biedt jouw hostingpartij dit niet aan? Ga dan voor jezelf na welk niveau het beste bij jouw webshop past. De kosten van een SSL-certificaat zijn erg wisselend. Het hangt af van het SSL-niveau en de partij waarbij je het certificaat koopt. Hieronder staan de meest voorkomende niveaus met richtprijzen.

1. Domain Validation: Van alle aanbieders wordt dit niveau het meest gekozen. Hiermee wordt 1 domeinnaam beveiligd.
De kosten van dit certificaat liggen tussen de €50,- en €100,- per jaar.

2. Wildcard Domain Validation: Optie 1 met als extra dat alle subdomeinen ook worden beveiligd. Dit is handig als je bijvoorbeeld naast je webshop nog een blog.mrsecommerce.nl website hebt.

De kosten van dit certificaat liggen tussen de €100,- en €250,- per jaar.

3. Extended Validation: Hiermee beveilig én voorzie je de webshop van een ‘groene adresbalk’ met de bedrijfsnaam. Dit zorgt ervoor dat in één oogopslag duidelijk is voor de klant dat jouw webshop veilig is. Dit certificaat moet op maat gemaakt worden, omdat alle webshops van elkaar verschillen. De levertijd ligt tussen de 1 en 5 werkdagen.

De kosten van dit certificaat liggen tussen de €200,- en €500,- per jaar.

Kan dit ook gratis?

Geen budget en toch veilig verkopen? Er zijn verschillende sites die dit aanbieden, maar het is niet altijd aan te raden om voor een gratis versie te gaan. De sites die een gratis certificaat aanbieden zijn niet altijd betrouwbaar en kunnen juist heel hack-gevoelig zijn. Vraag je daarom altijd af waarom zo’n site de certificaten gratis aan je aanbiedt!

Conclusie

Een SSL-certificaat is onmisbaar voor je webshop. Het zorgt voor een hogere positie in Google, betrouwbaarheid en veiligheid voor je klanten. Let goed op waar je het SSL-certificaat afsluit, maar regel het zo snel mogelijk, zodat Google jouw webshop als veilig markeert en jij veilig kunt verkopen aan jouw klanten!

meer blog berichten