fbpx

Haal meer uit je Shopify webshop met deze tips

Shoppen online wordt populairder met de dag en daarom is het belangrijk dat je je webshop zo aanpast dat je gebruikers enthousiast worden als op je webshop komen en dat de verkopen binnen blijven stromen. Heb jij een Shopify webshop en ben je benieuwd hoe je deze kunt optimaliseren? In dit blog geef ik je 6 tips hoe je dit kunt doen.

Tip 1: Wees zichtbaar op meerdere kanalen

Online aankopen op kanalen als Instagram, Facebook en andere kanalen is de afgelopen tijd veel populairder geworden. Mensen doen tegenwoordig niet meer via één platform aankopen, wat de reden is waarom het verstandig is als je jezelf zichtbaar maakt op meerdere kanalen. Het meenemen van meerdere kanalen in je verkoopstrategie kan je bereikbaarheid vergroten en daarmee uiteindelijk ook je verkopen.

Tip 2: Zorg voor een goede klantenservice

Het hebben van een aanspreekpunt voor klanten stimuleert het vertrouwen in je webshop en de aankopen die worden gedaan. Je bouwt een vertrouwensgevoel op met klanten als je hen vriendelijk te woord staat en vragen beantwoordt, omdat je zo goed kunt laten zien dat je weet waar je het over hebt. Dit kan goede gevolgen hebben voor je inkomsten. Het zorgt voor een geloofwaardig merk en daarnaast een goede reputatie van je webshop.

Tip 3: Analyseer de data van de webshop

Het analyseren van je webshop zorgt ervoor dat je belangrijke inzichten hebt in je verkopen, bestellingen en online winkelbezoekers. Dit is handige informatie, omdat je deze inzichten goed kunt gebruiken voor het doorvoeren van verbeteringen in je webshop. Het is belangrijk om dit te blijven doen en zo je webshop door middel van je data aan te passen op wat interessant is voor jouw klanten.

Tip 4: Optimaliseer de afbeeldingen op je webshop

Het gebruikmaken van professionele foto’s op je webshop doet wonderen. Het zorgt voor een goede uitstraling en een goed imago van jouw webshop. Door het plaatsen van professionele productfoto’s geef je je klanten de mogelijkheid om je product goed (van alle kanten) te bekijken met goede belichting. Zo voorkom je ook andere verwachtingen van je product. Ook kun je aan de afbeeldingen een alt-tekst en meta titel geven, waardoor je afbeeldingen tegelijkertijd ook goed scoren in Google.

Tip 5: Pas je webshop aan op mobielgebruikers

Omdat veel mensen je webshop hoogstwaarschijnlijk op hun telefoon bezoeken, is het verstandig om dit zo gemakkelijk mogelijk voor hen te maken om te voorkomen dat je informatie niet goed vindbaar is of dat je bezoekers oneindig moeten scrollen als ze iets willen vinden. Maak je webshop op zo’n manier dat alles makkelijk vindbaar is, ook voor mensen met een tablet.

Tip 6: Gebruik apps voor je webshop

Apps waarmee je je webshop kunt beheren zijn zeer handig, omdat je op deze manier op elke plek even makkelijk wat veranderingen kunt aanbrengen, zodat je niet altijd je laptop bij je hoeft te hebben. Ook marketingtools zoals chatbots, pop-ups en PostNL-zendingen kunnen bijdragen aan het optimaliseren van je webshop.

Met deze 6 tips kun je even vooruit! Het toepassen van deze punten kunnen allemaal positieve effecten hebben op je webshop, waar zowel jij als je klant blij van wordt! Succes met het toepassen van deze tips.

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen