fbpx

Hoe kom ik rond van mijn webshop?

De wens van elke webshop eigenaar, rond komen van je webshop, maar hoe krijg je dat voor elkaar? In dit blog bericht geef ik je tips over hoe je er voor kunt zorgen dat je rond komt van jouw webshop.

Verkoop – inkoop = winst

Een onderdeel waar veel webshop eigenaren zich nog wel eens in vergissen is het feit dat ze niet altijd duidelijk hebben wat hun winst marge op een product nou eigenlijk is. Je zou denken dat wanneer je de kosten van de inkoop van je verkoop afhaalt, je de winst overhoudt, alleen zijn er dan nog wel wat dingen die je vergeet. Denk aan je betaalkosten, verzendkosten, verpakkingskosten, drukwerk, hosting en je eigen tijd. Begin daarom eerst eens kritisch te kijken of jouw marge wel genoeg oplevert, is om er een goedlopende webshop van te maken. Kijk bijvoorbeeld eens naar je prijzen vergeleken met die van de concurrentie, de goedkoopste zijn betekend niet dat je daarmee meer gaat omzetten.

Webshops zijn de een na grootste groep afhakende ondernemers

En dat is ook niet zo gek, door de hoge en vele kosten posten, zie je dat er bij veel webshops continu geld uitgaat en er eigenlijk, maar weinig overblijft. Tijd dus om eens naar je kosten te gaan kijken, hebben deze wel meer waarde voor je bedrijf en de groei daarvan? Kun je nee antwoorden? Dan kun je ze schrappen. Een groot deel van de webshops stopt, omdat ze zichzelf ook geen geld kunnen uitbetalen. Zorg daarom ook dat je vanaf dag 1 een percentage aan inkomsten voor jezelf apart zet. Al is het maar €5,- per maand, het is wel €5,- die jij verdient hebt!

Durf te investeren

Wanneer jij wilt dat je rond komt van jouw webshop, dan is het ook tijd dat je jouw webshop als een bedrijf gaat behandelen. Wat heeft jouw bedrijf nodig om te groeien? Door je hand volledig op de knip te houden en geen investeringen te maken, zal je ook nooit je doel behalen en jezelf een loon uit kunnen betalen. En daar horen spannende investeringen bij! Je investeert niet alleen in je bedrijf maar ook in jezelf als ondernemer. Dus in plaats van geld uitgeven aan 6 soorten inpakpapier, komt je bedrijf er verder mee wanneer jij je kennis op spijkert om zo nog meer klanten te bereiken!

Wil je meer weten over rond komen met je webshop? Meld je dan aan voor de 5-daagse training Meer winst met jouw webshop. In deze training gaan we er voor zorgen dat je nog meer geld kunt verdienen met jouw webshop, zodat je er meer geld aan over houdt. De training is van 16 t/m 20 december en wordt via Instagram gegeven. Klik hier voor meer informatie.

 

 

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen