fbpx

Hoe vind ik een groothandel voor mijn webshop?

Je hebt een webwinkel of je wilt er een starten, dus het wordt tijd om op zoek te gaan naar een groothandel waarbij je jouw producten kunt inkopen. Nu vraag je je waarschijnlijk af waar je deze vindt. In dit blogbericht geef ik je tips & tricks voor hoe je een geschikte groothandel kunt vinden.

Waar start je?

Uiteraard start je bij je eigen concept. Wat wil je verkopen? Hoe zijn deze producten al vertegenwoordigd in de markt? Waaraan wil je dat de producten voldoen? Hoeveel budget heb je te besteden voor het inkopen van je producten? Al deze vragen zorgen ervoor dat je het voor jezelf makkelijker maakt om op zoek te gaan naar een groothandel. Het kan namelijk zijn dat je met een kleiner budget begint en hierdoor niet honderd dezelfde artikelen kunt inkopen. Hierdoor zullen er ook groothandels zijn die voor jou afvallen. Het zou ook kunnen zijn dat je op zoek bent naar een product dat je kunt customizen, omdat je je wilt onderscheiden in de markt. Ook dit vraagt een ander soort groothandel.

Zorg ervoor dat je duidelijk hebt wat je wilt gaan doen en verkopen voordat je gaat beginnen met je zoektocht. Wanneer je namelijk wel een groot budget hebt en producten wilt laten maken, kun je er eigenlijk snel van uitgaan dat je buiten Nederland moet zoeken.

Hoe vind ik groothandels?

Wanneer je dit aan ondernemers vraagt, is het eerste antwoord dat je krijgt: ga eens googelen. En dat is geen gekke gedachte. Nu je duidelijk hebt wat je wilt gaan doen en verkopen is het een stuk makkelijker om te gaan zoeken op Google. Vaak vind je ook diverse forums waarin groothandels worden vermeld.

Een andere optie is om andere ondernemers eens om hulp te vragen. Je moet je alleen wel realiseren dat deze er niet zo happig op zijn om hun bronnen vrij te geven. Vaak zijn zij namelijk ook lang bezig geweest met het zoeken naar de juiste groothandel, maar het zou ook best kunnen zijn dat ze wel bereid zijn om je te helpen.

Online of offline groothandel

Misschien zou je het niet verwachten, maar veel groothandels zijn online niet te vinden, omdat ze bijvoorbeeld geen website hebben. Dat betekent in dit geval dat het wat moeilijker wordt om de groothandel te vinden. Je zoektocht zal dan iets moeilijker worden. Vaak stuit je via-via op deze groothandels.

Het kan ook zijn dat het bij een groothandel niet mogelijk is om online te bestellen. Het voordeel van online bestellen is natuurlijk dat je het product gemakkelijk thuisgestuurd krijgt, maar het kan ook zo zijn dat je iets besteld hebt wat helemaal niet naar je zin is. Bij de meeste groothandels is het niet altijd mogelijk om de producten dan te retourneren. Voor business-to-business gelden andere regels dan wanneer je aan consumenten verkoopt. Groothandels zijn hierdoor dus niet verplicht om de producten terug te nemen.

Merken inkopen

Wanneer je een merk wilt inkopen is het vaak een stuk makkelijker om uit te zoeken waar je dit kunt doen. Bij het ene merk kun je zelf de producten inkopen en bij het andere merk zal dat via een agentschap gaan. Er zitten niet heel veel verschillen tussen het inkopen van een merk of een merkloos artikel. Het zou alleen kunnen zijn dat het merk bepaalde voorwaarden stelt aan het verkooppunt. Zo is het mogelijk dat je vaste prijzen moet hanteren of dat je niet voor een bepaalde datum in de uitverkoop mag gaan.

Bezoek beurzen

Er worden vaak ook beurzen georganiseerd waarop diverse groothandels te vinden zijn. Vaak zijn ze gecategoriseerd op het soort artikel, bijvoorbeeld hobbyartikelen of kleding. Een beurs kan een hele fijne manier zijn om in aanraking te komen met verschillende leveranciers. Hoe vind je zo’n beurs? Ga eens googelen!

Inkopen in het buitenland

Het is uiteraard ook mogelijk om in te kopen in het buitenland. Het kan zijn dat je hier een bepaalde groothandel hebt gevonden of een product laat maken. Laat je vooraf goed informeren over waar je rekening mee moet houden en of je dit product wel mag importeren.

 

5 gouden regels voor een succesvolle webshop

Is jouw doel om van jouw webshop een groot succes te maken? Misschien wil je meer geld omzetten, misschien wil je meer orders, misschien wil je jouw baan opzeggen? In dit e-book vertel ik je de 5 gouden regels voor een succesvolle webshop!

meer blog berichten

Hoe zet je TikTok in voor je webshop?

Steeds meer bedrijven zetten video in op social media. Logisch ook, want door video in te zetten, krijgen potentiële klanten sneller een band met het