fbpx

Kan je veel geld verdienen met een webshop?

Om gelijk met de deur in huis te vallen, ja dat kan. Je kunt veel geld verdienen met een eigen webshop. Maar dit doe je niet zomaar. Het kost namelijk veel tijd en energie, maar dat is natuurlijk met alles zo. Als je een goed product hebt, de juiste acties weet te ondernemen dan kan je een webshop zeker winstgevend maken. Hoe ga je veel geld verdienen met een webshop? In dit artikel delen we tips met jou!

Welke producten verkoop je?

Als je het plan hebt om een webshop te starten, ga dan eerst je product bekijken, welke je wilt verkopen. Je moet natuurlijk wel weten wat je verkoopt, want als daar vragen over komen, wil je deze kunnen beantwoorden. Je wilt tekst en uitleg kunnen geven. Is ook belangrijk als je kijkt naar de klantenservice, want je wilt je klanten zo goed mogelijk te woord staan en helpen, zodat ze terugkomen voor meer. En het is natuurlijk belangrijk om je product leuk te vinden, zodat je het beter kunt verkopen en alle marketingacties goed kunt laten aansluiten. Affiniteit met het product is daarom erg belangrijk.

Je webshop laten groeien

Waarin verschilt je product van concurrenten? Waarom kopen klanten het product bij jou? Oftewel wat onderscheid jou van anderen? Belangrijk om dit van tevoren vast te stellen, zodat je deze USP’s juist kunt inzetten op je website en in de marketing. Is je product duurzaam? Laat dit zien. Heb je gratis verzending? Zet dit in je marketing in. Zet daarnaast je netwerk voor je webshop in, als je een interessante zzp’er of bedrijf kent, benader deze en kijk of je samen kunt werken.

Je marketingkanalen goed inzetten
Bij marketing hoort ook online zichtbaarheid. Consumenten horen je producten van de webshop te zien. De promotie kan gratis via social media. Maak een Instagram of Facebookpagina aan met je eigen bedrijf en start daar met het laten zien van je producten. Je kunt daarnaast ook gebruikmaken van adverterenSEOblogs schrijven of Google Shopping. Als je hier geen verstand van hebt, schakel dan het juiste bedrijf in. Mrs E-Commerce biedt deze diensten aan.

Geld verdienen met je webshop

Uiteindelijk wil je geld verdienen met je webshop, je wilt zoveel mogelijk producten verzenden en bezoekers blij maken met de bestellingen. Zorg dat je op de hoogte bent van alle cijfers en start met een gelddoel stellen voor je webshop. Zonder doel ga je namelijk niets verdienen. Je werkt namelijk nergens naar toe. Zonder target heb je ook niet het gevoel dat je een succesje behaald hebt. Belangrijk is om dit doel smart te maken. Dus maak het meetbaar, stel bijvoorbeeld een winst of omzetdoel centraal. Op basis hiervan maak je een prognose voor de aankomende maanden. Hoeveel orders verwacht je binnen te krijgen? Welk rendement verwacht je? Gaan van de bestellingen ook nog de verzendkosten af? Onderzoek ook vooraf wat de verzendkosten van je producten zijn. Neem dit allemaal mee. Daarna vergelijk je de prognose met wat daadwerkelijk behaald is. Op basis daarvan doe je je inkopen en houd je je groei bij.

Wil je ook meer geld verdienen met je webshop? Ga dan nu naar de website van Mrs E-Commerce en neem contact op. 

 

 

meer blog berichten

Hoe zet je TikTok in voor je webshop?

Steeds meer bedrijven zetten video in op social media. Logisch ook, want door video in te zetten, krijgen potentiële klanten sneller een band met het