fbpx

Onmisbare SEO-tips voor jouw webshop

Het doel van iedere webshopeigenaar is natuurlijk om gevonden te worden. Vindbaarheid heeft namelijk te maken met hoe hoog jij in de Google ranking staat en die ranking veranderd elke dag omdat er elke dag nieuwe websites bij komen. Daarom is het belangrijk dat jij je best doet om zo hoog mogelijk in de ranking te komen en daar heb je SEO voor nodig! In dit blog geven wij jou een aantal SEO-tips zodat jij beter vindbaar wordt in Google.

SEO-teksten

Waar SEO eigenlijk voornamelijk over gaat is het gebruiken van zoekwoorden. SEO staat voor Search Engine Optimization (zoekmachineoptimalisatie), het gaat dus letterlijk over gevonden worden. Er spelen meer factoren die invloed hebben op jouw ranking. Dit zijn voornamelijk dingen als gebruiksvriendelijk van je webshop en de content die er te vinden is. Als dit in orde is, is SEO the next step!

Een zoekwoord is een woord waar veel naar gezocht wordt. Zo is bijvoorbeeld ‘’leuke kleding’’ een zoekwoord. Via de zoekwoordenplanner van Google kan je heel makkelijk een zoekwoordenonderzoek doen. Het werkt als volgt: je typt een woord in de zoekbalk van de planner, bijvoorbeeld ‘’kleding’’. De zoekwoordenplanner geeft je vervolgens een hele lijst met zoekwoorden die jij kunt gaan gebruiken in jouw SEO-tekst. Je maakt een lijst met alle zoekwoorden die jij kunt en wilt gaan gebruiken in jouw tekst. Vervolgens begin je gewoon te schrijven over de desbetreffende pagina waar jij een SEO-tekst wilt hebben. Kruis af welke woorden je hebt gebruikt. Je mag een zoekwoord best vaker gebruiken, maar de tekst moet wel prettig leesbaar blijven. Gebruik zoveel mogelijk synoniemen voor de producten die jij verkoopt, zo kun je een broek ook een jeans of spijkerbroek noemen.

Voice search

Voice search is echt de toekomst. Denk aan dingen als Siri, Alexa of Google Home. Ook de zoekbalk van Google zelf heeft de functie om met spraak te zoeken. Waar je dus rekening mee moet gaan houden in je teksten is dat mensen ook op langere zinnen gaan zoeken in plaats van alleen op zoekwoorden. Wat dat betreft kun je dat misschien zoekzinnen kunnen gaan noemen. Je kunt is je teksten dus zinnen verwerken waarvan jij denkt dat mensen erop gaan zoeken. Hier is helaas niet echt een tool voor. Bijvoorbeeld ‘’Leuke sneakers voor betaalbare prijzen’’.

Speel in op trending topics

Hou goed in de gaten wat populair is onder jouw doelgroep. Wellicht zit er iets tussen waar jij op in kunt spelen. Dit kan van alles zijn, teksten aanpassen, kleuren aanpassen, producten aanpassen, noem het maar op. De markt waarin jij je als webshop begint veranderd voortdurend, hou deze veranderingen in de gaten. Ga mee met de tijd en blijf niet hangen. Zo raken potentiële klanten interesse kwijt.

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen