Waar host je een webshop?

Wanneer je een webshop begint wil je natuurlijk zo snel mogelijk veel gaan verkopen. Eerst moet er een site worden gemaakt waar klanten jou producten goed kunnen bekijken en hopelijk daarna gaan bestellen. Deze webshop kan je laten bouwen door een bedrijf die hier gespecialiseerd in is. Wanneer jezelf handig bent kan je er natuurlijk ook zelf mee aan de slag maar meestal is dit iets wat bedrijven uitbesteden.

Voor je online kan met jou webshop moet er eerst een domeinnaam worden bedacht en gekocht. Daarna wil je natuurlijk dat jou webshop zo snel mogelijk online kan met jou producten. Hiervoor heb je een hosting bedrijf nodig.

Wat is hosting?

Wanneer jij in het bezit bent van een webshop, een eigen website of bijvoorbeeld een blog maak je gebruik van een hosting. Je huurt eigenlijk een stukje server van de aanbieder om te zorgen dat jou website online kan blijven. 

Een hosting bedrijf zorgt er voor dat jou webshop continu online bezocht kan worden en snel werkt, jou webshop is zo zichtbaar is voor klanten.

Meestal besteden bedrijven met een eigen online stukje internet de hosting uit, dit vooral om zekerheid te hebben dat jou website blijft draaien. Wanneer je het uitbesteed zorgt een hosting bedrijf er voor dat wanneer er een probleem is met de server het wordt overgenomen door een andere server.

Zo blijft jou webshop online. En ervaren klanten dus geen ‘’ offline’’ melding.
Ook is het belangrijk dat de hosting server veilig met jou gegevens omgaat. Je wilt natuurlijk niet dat al jou gegevens zomaar overal zichtbaar zijn.

Op zoek naar een hosting bedrijf.

Wanneer je er een google term tegen aan gooit ; Waar host je een webshop komen er onwijs veel aanbieders op je pad. Webhosting vanaf 1 euro per maand, krachtige webhosting en ga zo maar door. De verschillende bedrijfsnamen komen allemaal langs. Waarschijnlijk valt jou ook het eerst op aanbieders met lage prijzen. Maar is dat altijd wat je wil?

Waar let je op?

Belangrijk is dat je een hosting server kiest die betrouwbaar is en past bij de diensten die voor jou belangrijk zijn. Je wil natuurlijk dat jou hosting goede diensten gaat leveren zodat jij geen problemen ervaart met het online zijn van je webshop. Niet elke hosting aanbieder is makkelijk bereikbaar. Soms kan dit alleen via de mail. Wanneer je dus een snelle vraag hebt kan je die niet zo makkelijk stellen en moet je dus wachten op een antwoord via de mail.

Pakket prijzen.

De prijzen van hosting aanbieders zijn erg wisselend. Ook daar is het weer afhankelijk wat je wil, en hoeveel je per maand wilt uitgeven. De meeste hosting bedrijven bieden verschillende pakketten aan.

De prijzen variëren tussen het aantal domeinen, de opslag, de snelheid, veiligheid en ook gebruikersgemak. Hoe hoger je pakket wordt hoe meer er mogelijk is.
Je kunt de meeste pakketen zelf aanpassen wanneer je merkt dat jou webshop groeit en dus wil gaan uitbreiden. Het is vaak goedkoper om een contract voor een jaar af te sluiten dan per maand te betalen. Maar let goed op of je dan tussendoor nog extra aanpassingen erbij kan toevoegen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *