fbpx

Waar vind je een goede leverancier voor jouw webshop?

Heb je het plan om een webshop te starten, maar lukt het niet om de juiste leverancier te vinden die de juiste producten kan leveren voor je webshop? Lees dan snel verder, want in dit artikel delen we graag met je hoe je de juiste leverancier vindt voor je eigen webshop. Als je orders plaatst bij een leverancier uit het binnen- of buitenland is het cruciaal dat je gebruikmaakt van een betrouwbare fabrikant. Met een goede leverancier weet je jezelf namelijk te onderscheiden van de concurrenten. Maak dus de juiste keuze!   

Waar kan ik producten inkopen voor mijn webshop?

Producten kan je inkopen bij de leverancier of fabrikant. Een fabrikant levert afgewerkte producten aan bedrijven af. Men gebruikt beide woorden, maar dit is hetzelfde. Als je een webshop bent gestart is het belangrijk om vast te stellen wat voor soort leverancier je nodig hebt. Zo kan je specifiek op zoek naar de juiste partij. Ben je op zoek naar een fabrikant die je idee in product zelf kan maken? Of ben je op zoek naar een groothandel waar je bestaande producten of merken van koopt? Of zoek je een dropshipping leverancier die reeds bestaande producten in huis heeft en deze verstuurt aan consumenten? Baken dit eerst specifiek af, zodat je door kan gaan naar de volgende stap. 

Europese of Nederlandse leveranciers benaderen

Europese retail leveranciers leveren een betere kwaliteit aan producten, er is een minder grote taalbarrière, de producten worden sneller verzonden en je komt er sneller achter of een leverancier betrouwbaar is, dus of de orders daadwerkelijk geleverd worden. Een nadeel is dat er minder keuze is, want er worden in Europa minder producten geproduceerd en de producten zijn duurder. Als je de producten uiteindelijk verkeerd prijst dan houd je minder rendement over. 

Laat je producten maken door Aziatische leveranciers

De ene online winkel bestelt liever bij Europese of Nederlandse leveranciers, de ander werkt liever met een Aziatische leverancier. Ook hier zitten verschillende voordelen en nadelen aan. Zo zijn de productiekosten wel veel lager, er zijn veel meer fabrikanten en dus artikelen om uit te kiezen. Er zijn veel grote platforms waar verschillende producten worden gepromoot. Alleen de lijst met nadelen is langer. Made in China producten worden namelijk gezien als een slechte kwaliteit, daarnaast is er weinig patentbescherming, het kan zomaar zijn dat een Aziatische fabrikant jouw idee doorverkoopt aan andere klanten. Dit wil je natuurlijk niet. 

Waar vind ik betrouwbare leveranciers?

De leveranciers uit Azië of Europa vind je zoal door goed te Googlen of misschien via via. Het beste is om de leveranciers eerst te ontmoeten, maar dat gaat lastig als ze op een afstand zitten. Betrouwbare leveranciers vind je dan ook op de Retail beurs in Utrecht. Dit is de mogelijkheid om de leveranciers face-to-face to ontmoeten. Dit is een najaarsbeurs dat wordt georganiseerd op 10 tot en met 12 september in de Jaarbeurs in Utrecht. Hier kan je direct kennismaken met verschillende leveranciers. Je weet direct of ze betrouwbaar zijn en welke producten ze leveren. Daarnaast zijn er verschillende sprekers, waardoor je gelijk op de hoogte bent van alle laatste trends.

Ben je op zoek naar een goede en een betrouwbare leverancier voor je eigen bedrijf? Kom dan naar de Retailbeurs in Utrecht en ontmoet daar potentiële leveranciers. Bestel hier jouw gratis kaartje. 

 

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen