fbpx

Waarom dropshipment webshops niet de toekomst zijn

Je ziet het vast wel eens voorbijkomen, advertenties voor webshops waarmee je gemakkelijk geld kunt verdienen. Je hoeft er niets voor te doen, je hebt enkel een koppeling nodig en het geld stroomt binnen. Top natuurlijk dat je de hele dag met je kont het strand kunt zitten met een kokosnoot, maar wat is het nou eigenlijk en wordt dit de toekomst?

Wat is een dropshipment webshop?

Een dropshipment webshop is een webshop waarbij je zelf geen voorraad hebt. Je hebt zelf geen artikelen op voorraad en een externe partij verzendt de bestellingen zodra er een order wordt geplaatst. Dit kan een leverancier zijn in Nederland, je ziet echter ook steeds vaker dat webshops een koppeling hebben met AliExpress.

Wat zijn de voordelen van een dropshipment webshop?

Er zitten een hoop voordelen aan een dropshipment webshop. Je hebt namelijk geen voorraad en weinig werk, omdat je niet zelf de bestellingen hoeft af te handelen. Er zitten dus ook weinig risico’s aan het hebben van een dropshipment webwinkel. Echter, er zijn altijd nog taken die je wel moet doen, zoals: je e-mail beantwoorden, en je social media en administratie bijhouden.

Waarom hebben dropshipment webshops geen lang leven?

Dropshipment webshops zijn momenteel booming, maar een onderdeel waarbij ze volledig de plank misslaan is de klantbeleving. Een hoop online ninja’s komen met een flink marketingbudget en willen snel geld verdienen. Ze besteden niet veel aandacht aan de klantvriendelijkheid. Op deze webshops staat er net niet duidelijk wat de levertijd is. Als klant wil je graag een artikel bestellen omdat het voordelig is, maar hierdoor kom je er pas later achter dat je soms zelfs een paar weken moet wachten tot jouw bestelling binnenkomt.

Maar waarom hebben deze webshops dan geen lang leven? Dat is heel simpel, mensen bestellen online omdat ze vertrouwen hebben in de webshop en omdat ze het snel in huis willen hebben. Echter, wanneer ze erachter komen dat ze een artikel hebben besteld waar ze twee tot drie weken op moeten wachten, zullen ze niet zo heel snel meer terugkomen. Daarbij bestellen consumenten zelf ook regelmatig via AliExpress, waardoor ze er algauw achter zullen komen dat ze het artikel dat ze zojuist hebben besteld ook voor veel minder zelf hadden kunnen bestellen.

Wat veel webshopeigenaren onderschatten is de kracht van de terugkerende klant. Je kunt er eigenlijk wel van uitgaan dat een hele grote groep klanten niet meer terug zal komen bij deze webshops omdat de klanten zich bedonderd voelen. Daarnaast zullen zij in de toekomst beter kijken wanneer ze wat bestellen en dezelfde soort webshops doorzien. Vergeet ook niet wat negatieve mond-tot-mondreclame doet!

Zijn er ook dropshipment webshops die het wel goed doen?

Jazeker, je hebt ook webshops die samenwerkingen aangaan met kleinere webshops of Nederlandse leveranciers en de bestellingen op deze manier verzenden. Het verschil tussen deze webshops en de online ninja’s is dat je als klant bij deze webshops wel eerlijke prijzen betaalt en jij vooropstaat.

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen