fbpx

Wat zijn de grootste valkuilen van een webshop en wat moet je dan wel doen?

Er komt van alles bij kijken wanneer je online producten gaat verkopen, ook zaken waar je misschien nog niet aan hebt gedacht. In dit blogartikel schrijf ik over de vier grootste valkuilen en waar je op moet letten wanneer je een webshop onderhoudt. Door hier rekening mee te houden zorg je ervoor dat je wel meer aankopen krijgt in je webshop.

Een verouderde webshop

Bestaat jouw webshop al voor een aantal jaar? Dan is het belangrijk om je webshop te blijven updaten. Je webshop kan verouderd zijn, omdat er continue veranderingen zijn in de wereld van webshops en online verkopen. Er wordt aangeraden om minstens elke twee jaar updates uit te voeren. Onderneem actie!

Je kent je eigen klant niet goed

Het is belangrijk om goed onderzoek te doen naar je klant. Maak dus geen aannames en vraag jezelf af wat je (potentiële) klant precies nodig heeft en wat voor type het is. Heeft je doelgroep behoefte naar iets nieuws of naar verandering? Of sluit je aanbod momenteel niet helemaal aan? Update je huidige aanbod dan!

Je hebt de verkeerde webshopbouwer gekozen

Wanneer je het bouwen van je webshop laat uitbesteden, verdiep je dan goed in de externe partij en de tarieven. Vergelijk verschillende bedrijven om geen extreem hoog tarief te betalen. Of kies ervoor om in de omgeving te kijken naar iemand die verstand heeft van IT-zaken, om hier kosten op te besparen.

Een ingewikkelde en/of onprofessionele website 

Zorg ervoor dat je webshop en je producten duidelijke productinformatie bevatten. Daarnaast haken bezoekers ook af wanneer het bestelproces te ingewikkeld is.  Gemak speelt een belangrijke rol bij de klant, anders raakt de klant geïrriteerd en haken ze af. Zorg ervoor dat je bestelproces snel en gemakkelijk is en dat de verzendkosten niet pas achteraf zichtbaar zijn. Maak ook gebruik van een keurmerk om meer vertrouwen op te wekken bij de bezoeker, dit straalt professionaliteit uit. Met klantreviews en door verschillende betaal- en bezorgopties te bieden, straal je ook meer vertrouwen uit. Maar een goed werkende website op alle devices zoals laptop, iPad en op je mobiel is voor een hogere conversie ook erg belangrijk.

 

Veel succes met het toepassen van deze tips!

meer blog berichten

Waarom zet je USPS in op je webshop?

Wat maakt jouw webshop anders dan al die andere webshops? Door het toepassen van een unique selling point kun je ervoor zorgen dat bezoekers ook

Junior Online Marketeer (SEO) (Parttime)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te