fbpx

Zijn mock-ups handig voor je webshop?

Als webshopeigenaar wil je graag dat de site er professioneel en duidelijk uit ziet. Investeren in goede foto’s is erg belangrijk, als je kiest om dit door een fotograaf te laten doen kan dit soms erg prijzig zijn. Je betaalt voor de foto’s per stuk (of per pakket). De alternatieve oplossing hiervoor kan zijn: mock-ups. In dit blog willen we graag meer vertellen hoe je deze kunt gebruiken.

Laten we beginnen met de vraag, wat zijn mock-ups?

Een mock-up is een foto waar je een digitaal product in gaat plaatsen. Het is altijd makkelijk om iets uit te leggen met een voorbeeld. We nemen even het voorbeeld van een trui.

Jij hebt als webshop een leuke collectie aan truien die je graag wil plaatsen op de webshop. Hier heb je productfoto’s voor nodig. Deze foto’s kun je natuurlijk zelf maken of bij een professionele fotograaf laten maken. Zoals we hierboven al beschreven, een nadeel van een fotograaf, ze zijn soms erg prijzig en zeker voor product foto’s heb je vaak dezelfde soort foto’s nodig. Dat kan dus anders! Je wilt dat jou ontwerpen op dezelfde manier gepresenteerd worden, je kunt natuurlijk kiezen om van elke trui, in elke kleur en met elk ontwerp een foto te laten maken. Om kosten te besparen is het maken van een mock-up een goede oplossing. Dit scheelt je veel tijd en geld.

Hoe maak je een mock-up?

De foto die jij wilt gaan gebruiken plaats je in Photoshop. Je plakt jou ontwerp op de bestaande foto van bijvoorbeeld de trui. In programma’s zoals Photoshop, kun je bijna alles aanpassen. Zo kun je nu de kleuren van de truien ook aanpassen. Ook kun je het ontwerp wat op de trui moet komen gemakkelijk aan passen.

Resultaat; Dezelfde soort foto’s met de juiste ontwerpen er op. Wanneer je de afbeeldingen zo in de webshop plaatst geeft dit een samenhangend geheel.

Veel webshops maken hier al gebruik van. Als jij liever wil dat alle foto’s op een andere manier gemaakt zijn is dit natuurlijk ook een prima oplossing. Je kunt er ook voor kiezen om in het productenoverzicht de mock-up foto’s te plaatsen, wanneer klanten het product open klikken is het altijd leuk dat er dan nog wat losse foto’s zichtbaar zijn. Deze kan je dan natuurlijk ook zelf maken.

De kosten van mock-ups.

De prijzen van mock-ups variëren heel erg. Op veel websites zijn gratis mock-ups te vinden. Voordeel hiervan is dat je niet hoeft te investeren in een fotograaf en om bijvoorbeeld het huren van een ruimte. Wanneer je wel betaald voor een foto die je als mock-up gaat gebruiken zal deze van betere kwaliteit zijn.

Wat heb je nodig voor een mock-up?

Het belangrijkste is 1 goede foto en natuurlijk de afbeelding van het ontwerp. Die plaats je vervolgens in je mock-up. Binnen een paar minuten heb je een professionele foto van je product.

Maar hoe maak je ze voor je webshop?

Je kunt mock-ups op verschillende manieren maken. Dit kan bijvoorbeeld uit een foto of een 3D Render van een product.
Je kunt ook in Photoshop je eigen setting namaken. Dit kost je wel veel werk, maar je hebt dan zelf iets meer controle over het resultaat. Mock-ups zijn te gebruiken in Photoshop. Je moet het .psd bestandje hiervoor gebruiken. Op YouTube kun je ook veel uitleg video’s geven over hoe je ze zelf moet maken.

Kwaliteit van de mock-ups.

Er is veel verschil in kwaliteit als het gaat om mock-ups. Vooral de gratis of goedkope versies kunnen er duidelijk ‘’nep’’ uit zien. Je ziet dan duidelijk dat deze bestanden zijn gemaakt met de computer. Dit is natuurlijk een keus die je persoonlijk moet maken. Let wel op dat je bij gratis mock-ups soms een link moet plaatsen waar je het hebt laten maken. Dit is niet zo professioneel. Als je zelf een mock-up hebt gekocht of hebt gemaakt heb je dit probleem natuurlijk niet.

Wanneer jij iets online wil aanschaffen raden we je aan even lekker door Google te gaan zoeken. Er zijn veel aanbieders, en elke aanbieder heeft weer andere afbeeldingen. Kijk goed naar wat bij de webshop past. En welke je uitstraling je wil gaan geven met de foto’s.

Alles om de klanten over te halen om een bestelling bij jou te gaan plaatsen!

 

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen