fbpx

Zo zorgen goede productfoto’s voor meer verkopen

Als het gaat om online verkopen, is er maar één ding dat klanten kan overtuigen om een product te kopen nog voordat zij de beschrijving hebben gelezen: een goede foto! Wij mensen worden aangesproken door beeldmateriaal. Binnen enkele seconden maken wij de keuze of iets interessant genoeg is om verder naar te kijken. Je hebt dus maar één kans om deze aandacht te grijpen met een goede productfoto. In dit blog hebben we het over hoe goede foto’s zorgen voor meer verkopen én wat je moet doen om een goede foto te maken!

Een goede productfoto pakt de aandacht!

Een foto is dé perfecte manier om de aandacht van een klant te trekken. Zoals we eerder al zeiden, de foto zorgt er voor 99.9% voor dat we de keuze maken om iets wel of niet te bekijken, superbelangrijk moment dus. Zorg ervoor dat de stijl van de foto’s consistent is voor alle producten die je aanbiedt. Dit helpt bij het opbouwen van een merkidentiteit en zorgt ervoor dat potentiële kopers je producten sneller zullen herkennen. De manier waarom jij jouw producten presenteert, heeft een enorme impact op de aankoopbeslissing van de klant. Door goede product foto’s en een goede presentatie van het product kunnen klanten meer vertrouwen krijgen in het product omdat ze beter weten wat ze hiervan moeten verwachten. Hierdoor wordt de kans op een verkoop dus groter!

Een goede foto laat de kwaliteit van je product zien!

Als je online winkelt, ben je afhankelijk van de foto’s van de producten om te bepalen of je het wilt kopen of niet. Als de foto’s van slechte kwaliteit zijn, is de kans groot dat je het product niet zult kopen. Mensen oordelen jouw producten op basis de kwaliteit van de foto. Een hoge kwaliteit foto oogt betrouwbaarder dan een foto van lage kwaliteit. Het is dus belangrijk om te investeren in kwalitatief goede foto’s om de verkoop van je producten te stimuleren! Een foto kan niet alleen helpen om de kwaliteit van een product te laten zien, maar het kan ook de uitstraling aan de klant over te brengen. Een foto kan bijvoorbeeld laten zien hoe het product er in verschillende omgevingen uitziet en hoe het zich verhoudt tot andere items. Zo kunnen mensen de grootte van het product inschatten én het kan klanten helpen bij het samenstellen van verschillende producten. Het kan ze ook inspireren om meerdere items bij jouw webshop te kopen omdat het zo leuk bij elkaar past! 

Een duidelijke productfoto vergroot het vertrouwen van de klant!

Als een klant niet zeker weet of ze een product willen kopen, dan kan een foto ze helpen om de knoop door te hakken. Zo’n foto laat ook zien dat de verkoper zijn of haar producten serieus neemt en professioneel presenteert. Dat geeft klanten vertrouwen in de verkoper. Als je meerdere foto’s van alle kanten van het product toevoegt, dan kan de klant zich een beter beeld vormen van het product. Door de features en voordelen van het product te beschrijven, krijgt de klant nog meer info om een goede beslissing te maken. Het is een top tactiek om een professionele fotograaf in te schakelen of zelf te investeren in een goede camera om de kwaliteit van de foto’s te verbeteren. Dan scoor je zeker punten bij de klant!

Waar moet een goede productfoto aan voldoen?

Nu we weten waarom goede productfoto’s zo belangrijk zijn, is het handig om te weten aan welke eisen een goede productfoto moet voldoen:

  • Zorg voor een scherpe en heldere afbeelding van het product.
  • Maak gebruik van natuurlijk licht om het product goed te belichten.
  • Zorg voor een neutrale achtergrond die niet afleidt van het product.
  • Laat het product vanuit verschillende hoeken zien, inclusief close-up shots.
  • Toon het product in gebruik om de functionaliteit te laten zien.
  • Zorg ervoor dat het product goed in frame staat en niet te klein of te groot lijkt.
  • Zorg voor een consistente stijl en sfeer in de productfoto’s.
  • Maak gebruik van props die het product complementeren en de sfeer versterken.
  • Gebruik een hoge resolutie voor de afbeelding, zodat details goed zichtbaar zijn.

Je kunt natuurlijk ook altijd overwegen om een professional in te huren voor het maken van de productfoto’s.

Een goede foto kan een krachtig middel zijn om potentiële klanten te overtuigen om een product te kopen. Zorg er dus voor dat je de tijd neemt om je producten op de beste manier te presenteren en dat je foto’s van hoge kwaliteit gebruikt om je verkoop te stimuleren!  Wil je jouw productfoto’s liever uitbesteden? Klik dan hier voor meer informatie

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen